რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

უზბეკური ფლავი

უზბეკური ფლავის მომზადება სულაც არ არის რთული. თავად სცადეთ და დააგემოვნეთ შესანიშნავი კერძი.
უზბეკური ფლავის მომზადება სულაც არ არის რთული. თავად სცადეთ და დააგემოვნეთ შესანიშნავი კერძი.

2:15:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
12   ჭიქა მცენარეული ზეთი
2   ცალი დიდი ხახვი
700   გრამი ბატკნის ხორცი
450   გრამი გრძელი ბრინჯი
450   გრამი სტაფილო
1   თავი ნიორი
1   ს/კ ძირა
1   ჩ/კ ქინძის სუნელი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაიწყეთ ბოსტნეულისა და ხორცის გამზადებით: გაფრცქვენით ხახვი და დაჭერით ნახევარ რგოლებად. სტაფილო საშუალო ზომის მოგრძო ჯოხებად დაჭერით, ხორცი კი საშუალო ზომის ნაჭრებად.

2

დიდ ქვაბში მაღალ ტემპერატურაზე გააცხელეთ ზეთი და ჩაყარეთ ხახვი. თუშეთ, ურიეთ დროდადრო 5–7 წუთის განმავლობაში.

3

დაუმატეთ ბატკნის ხორცი და მაღალ ტემპერატურაზე 10 წუთით თუშეთ, შემდეგ ჩააყარეთ სტაფილო. თუშეთ კიდევ 10 წუთით.

4

დაუმატეთ ძირა, ქინძი, მარილი, პილპილი და 4 ჭიქა წყალი. აადუღეთ.

5

ნივრის თავი (მთლიანი) ბოლოში ოდნავ გაფრცქვენით. მცირედი გაფრცქვნილი ნაწილი ინგრედიენტებს ჩააჭერით, ხოლო დარჩენილი მთლიანი თავი გაუფრცქვნელად ჩააგდეთ ხორცის ნაზავში.

6

დააფარეთ და საშუალოზე დაბალ ტემპერატურაზე დაახლოებით 1 საათით ხარშეთ. ამასობაში, გარეცხეთ ბრინჯი.

7

საჭიროებისამებრ, დაუმატეთ მარილი და შეურიეთ ბრინჯი.

8

დაუმატეთ 3 ჭიქა მდუღარე წყალი, შეამცირეთ ტემპერატურა, დააფარეთ თავსახური და ადუღეთ 25–30 წუთით. ხარშვის დასასრულს, ქვაბში წყალი აღარ უნდა იყოს (თუ ქვაბში წყალი ისევ იყო კიდევ ცოტახნით ხარშეთ). როცა მზად იქნება, მირთმევამდე 15 წუთით გააგრილეთ. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ფლავი ხახვითა და სოკოთი – გემრიელი სადილი 40 წუთში.
ფლავი ხახვითა და სოკოთი – გემრიელი სადილი 40 წუთში.
ავტორი:
ხორცისა და კომბოსტოს ნაზავი იშვიათად არის ისეთი გემრიელი, როგორიც ამ კერძშია.
ხორცისა და კომბოსტოს ნაზავი იშვიათად არის ისეთი გემრიელი, როგორიც ამ კერძშია.
ავტორი:
ბრინჯი ღორის ხორცით ბევრად ნოყიერი და გემრიელია. მოამზადეთ და თავად დარწმუნდით.
ბრინჯი ღორის ხორცით ბევრად ნოყიერი და გემრიელია. მოამზადეთ და თავად დარწმუნდით.
ავტორი:
მარტივი ბრინჯის პუდინგის რეცეპტი წლის ყველაზე პოპულარული ავტორისგან.
მარტივი ბრინჯის პუდინგის რეცეპტი წლის ყველაზე პოპულარული ავტორისგან.
ავტორი: