რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმისა და კომბოსტოს ფლავი

ხორცისა და კომბოსტოს ნაზავი იშვიათად არის ისეთი გემრიელი, როგორიც ამ კერძშია.
ხორცისა და კომბოსტოს ნაზავი იშვიათად არის ისეთი გემრიელი, როგორიც ამ კერძშია.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
170   გრამი დაჭრილი სოსისი
700   გრამი ქათმის ბარკალი
1 14   ჩ/კ მსხვილი მარილი
12   ჩ/კ ახლად დაფქული შავი პილპილი
1   ს/კ ზეითუნის ზეთი
1   ჭიქა დაჭრილი მოტკბო ხახვი
1   ჭიქა დაჭრილი ნიახური
1   ჭიქა დაჭრილი სტაფილო
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
3   ჭიქა ბოსტნეულის ბულიონი
4   ჭიქა დაჭრილი ახალი კომბოსტო
2   ჭიქა უმი ბრინჯი ბასმატი
12   ჩ/კ პაპრიკა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გაახურეთ ღუმელი 180°C-მდე. წვით ცხიმიანი, შებოლილი სოსისი თუჯის ქვაბში საშუალოზე მაღალ ტემერატურაზე, ურიეთ ხშირად, 5–7 წუთის განმავლობაში, ან სანამ არ შეიბრაწება. ამოიღეთ სოსისები ქაფქირის დახმარებით. შეინახეთ სოსისის ცხიმი ქვაბში. დააწდეთ სოსისები ქაღალდის ხელსახოცზე.

2

მოაყარეთ კანგაცლილ, უძვლო და კუბიკებად დაჭრილ ქათამს მარილი და პილპილი. დაუმატეთ ზეთი სოსისის ცხიმს ქვაბში და წვით მასში ქათამი საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე, დროდადრო ურიეთ, 8–10 წუთით ან სანამ მზად არ იქნება. დაუმატეთ ხახვი და მომდევნო 3 ინგრედიენტი. თუშეთ, ხშირად ურიეთ 5–7 წუთით ან ხახვის დარბილებამდე. შეურიეთ ბულიონი, მომდევნი 3 ინგრედენტი და სოსისი.

3

მიიყვანეთ ნარევი დუღილამდე საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე. გადმოდგით ქურიდან და დააფარეთ.

4

აცხვეთ ფლავი 180°C–ზე 20–25 წუთით ან სითხის შეწოვამდე. 10–12 წუთის შემდეგ მოურიეთ. მიირთვით ცხელი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ბრინჯი ღორის ხორცით ბევრად ნოყიერი და გემრიელია. მოამზადეთ და თავად დარწმუნდით.
ბრინჯი ღორის ხორცით ბევრად ნოყიერი და გემრიელია. მოამზადეთ და თავად დარწმუნდით.
ავტორი:
ფლავი ხახვითა და სოკოთი – გემრიელი სადილი 40 წუთში.
ფლავი ხახვითა და სოკოთი – გემრიელი სადილი 40 წუთში.
ავტორი:
უზბეკური ფლავის მომზადება სულაც არ არის რთული. თავად სცადეთ და დააგემოვნეთ შესანიშნავი კერძი.
უზბეკური ფლავის მომზადება სულაც არ არის რთული. თავად სცადეთ და დააგემოვნეთ შესანიშნავი კერძი.
ავტორი:
მარტივი ბრინჯის პუდინგის რეცეპტი წლის ყველაზე პოპულარული ავტორისგან.
მარტივი ბრინჯის პუდინგის რეცეპტი წლის ყველაზე პოპულარული ავტორისგან.
ავტორი: