რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ტკბილი ფლავი

მოუმზადეთ ეს კერძი ოჯახს და უთანხმოებები აღარ იქნება – ტკბილი ფლავი მარიეტასგან. შეაფასეთ!
მოუმზადეთ ეს კერძი ოჯახს და უთანხმოებები აღარ იქნება – ტკბილი ფლავი მარიეტასგან. შეაფასეთ!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
12   კგ. ბრინჯი
1 15   კგ. ვაშლი (ანტონოვკა)
1   ცალი ფორთოხალი
1   ცალი ლიმონი
1   ცალი კომში
1   ცალი ბანანი
200   გრამი მარგარინი
1   ცალი ვანილი
კურაგა
ქიშმიში
შაქარი
უმარილო მიწისთხილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოვხარშოთ ბრინჯი მარილიან წყალში, ოღონდ ძალიან არ ჩავხარშოთ, ოდნავ მაგარი უნდა იყოს. შემდეგ გავწუროთ თუშფალანგზე და გადავავლოთ ცივი წყალი. ავიღოთ სუფთა ჩაის ტილო და ზედ გავშალოთ მოხარშული ბრინჯი. ასე დავტოვოთ დილამდე.

2

მეორე დღეს ალუმინის ქვაბში ჩავაჭრათ მარგარინის უმეტესი ნაწილი (მთლიანად არა). შემდეგ კი გავფრცქვნათ ვაშლები, გავჭრათ 6 ნაწილად და ზემოდან დავალაგოთ მარგარინზე. შემდეგ მოვაყაროთ ბრინჯი. ბრინჯს კი ზემოდან – კუბიკებად დაჭრილი ფორთოხალი, ლიმონი, კომში, ბანანი. ვუქნათ ცოტა ვანილი, კურაგა, ქიშმიში, მიწისთხილი და შაქარი. შემდეგ ისევ მარგარინი, ვაშლი, ბრინჯი და ა.შ. ასე დავალაგოთ ფენა-ფენა.

3

ტკბილი ფლავის ფენების დალაგებას რომ დავამთავრებთ, დავდგათ ქვაბი ძალიან დაბალ ცეცხლზე, სუფრაზე მიტანამდე საათნახევრით ადრე, რათა ცხელ-ცხელი კერძი ყველამ გემრიელად მიირთვათ!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
უზბეკური ფლავის მომზადება სულაც არ არის რთული. თავად სცადეთ და დააგემოვნეთ შესანიშნავი კერძი.
უზბეკური ფლავის მომზადება სულაც არ არის რთული. თავად სცადეთ და დააგემოვნეთ შესანიშნავი კერძი.
ავტორი:
ხორცისა და კომბოსტოს ნაზავი იშვიათად არის ისეთი გემრიელი, როგორიც ამ კერძშია.
ხორცისა და კომბოსტოს ნაზავი იშვიათად არის ისეთი გემრიელი, როგორიც ამ კერძშია.
ავტორი:
ბრინჯი ღორის ხორცით ბევრად ნოყიერი და გემრიელია. მოამზადეთ და თავად დარწმუნდით.
ბრინჯი ღორის ხორცით ბევრად ნოყიერი და გემრიელია. მოამზადეთ და თავად დარწმუნდით.
ავტორი:
მარტივი ბრინჯის პუდინგის რეცეპტი წლის ყველაზე პოპულარული ავტორისგან.
მარტივი ბრინჯის პუდინგის რეცეპტი წლის ყველაზე პოპულარული ავტორისგან.
ავტორი: