რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ფლავი სოკოთი

ფლავი ხახვითა და სოკოთი – გემრიელი სადილი 40 წუთში.
ფლავი ხახვითა და სოკოთი – გემრიელი სადილი 40 წუთში.

0:40:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   თავი დაჭრილი დიდი ხახვი
450   გრამი დაჭრილი ქამა სოკო
2   ს/კ ზეითუნის ზეთი
4   ს/კ უმარილო კარაქი
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
12   ჭიქა თეთრი ღვინო
2   ჭიქა გრძელი ბრინჯი
4   ჭიქა ქათმის ბულიონი
1   ჩ/კ მარილი, ან გემოვნებით
მწიკვი შავი პილპილი
2   ს/კ კამა მოსართავად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საშუალო ტემპერატურაზე მჭიდრო თავსახურიან ღრმა ქვაბში მოათავსეთ 2 ს/კ ზეითუნის ზეთი და 2 ს/კ კარაქი. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და თუშეთ დაახლოებით 5 წუთით. დაუმატეთ დაჭრილი სოკო და თუშეთ სითხის აოთქლებამდე და სოკოს შებრაწვამდე, დაახლოებით 10 წუთით. დაუმატეთ 2 კბილი დაკეპილი ნიორი, კარგად შეურიეთ და თუშეთ 1 წუთით.

2

შეურიეთ ½ ჭიქა თეთრი ღვინო და თუშეთ 2–3 წუთით. დაუმატეთ ბრინჯი, 4 ჭიქა ბულიონი, 2 ს/კ კარაქი, 1 ჩ/კ მარილი და მწიკვი შავი პილპილი.

3

აადუღეთ, შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა, დააფარეთ და ხარშეთ ბრინჯის მოხარშვამდე და სითხის შეწოვამდე, დაახლოებით 15–18 წუთით. ამოურიეთ და მოაყარეთ დაჭრილი კამა. გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი ბრინჯის პუდინგის რეცეპტი წლის ყველაზე პოპულარული ავტორისგან.
მარტივი ბრინჯის პუდინგის რეცეპტი წლის ყველაზე პოპულარული ავტორისგან.
ავტორი:
ბრინჯი ღორის ხორცით ბევრად ნოყიერი და გემრიელია. მოამზადეთ და თავად დარწმუნდით.
ბრინჯი ღორის ხორცით ბევრად ნოყიერი და გემრიელია. მოამზადეთ და თავად დარწმუნდით.
ავტორი:
ხორცისა და კომბოსტოს ნაზავი იშვიათად არის ისეთი გემრიელი, როგორიც ამ კერძშია.
ხორცისა და კომბოსტოს ნაზავი იშვიათად არის ისეთი გემრიელი, როგორიც ამ კერძშია.
ავტორი:
უზბეკური ფლავის მომზადება სულაც არ არის რთული. თავად სცადეთ და დააგემოვნეთ შესანიშნავი კერძი.
უზბეკური ფლავის მომზადება სულაც არ არის რთული. თავად სცადეთ და დააგემოვნეთ შესანიშნავი კერძი.
ავტორი: