რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ორაგული ლიმონითა და პიტნით

გემრიელად მომზადებული ორაგული ლიმონითა და პიტნიანი პურის ნამცეცებით.
გემრიელად მომზადებული ორაგული ლიმონითა და პიტნიანი პურის ნამცეცებით.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ნაჭერი ქერქმოცლილი ხორბლის პური
50   გრამი ფიჭვის კაკალი
4   ცალი კანგაცლილი ორაგულის ფილე
მარილი და ახლადდაფქული პილპილი
ზეითუნის ზეთი
100   გრამი გარჩეული მწვანე ლობიო
1   შეკვრა გათლილი სტაფილო
1   ცალი ლიმონის ცედრა
14   ჭიქა დაჭრილი ახალი პიტნა
ლიმონის ნაჭრები მოსართავად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოათავსეთ პური სამზარეულოს კომბაინში და ურიეთ, სანამ მეტ–ნაკლებად არ დაქუცმაცდება.

2

დიდ ტაფაზე საშუალო ტემპერატურაზე წვით ფიჭვის კაკლები მოყავისფრო შეფერილობის მიღებამდე. დაამატეთ პურის ნამცეცები და წვით ოქროსფერის მიღებამდე. გადაიტანეთ თასში.

3

ორაგულს მოასხურეთ ზეითუნის ზეთი და შეანელეთ მარილითა და პილპილით. ტაფაზე თითოეულ მხარეს 3–4 წუთით წვით.

4

მდუღარე წყალში ჩაყარეთ ლობიო და სტაფილო და გააჩერეთ 3–4 წუთით, დარბილებამდე.

5

შეურიეთ ლიმონის ცედრა და პიტნა პურის ნამცეცებს. გაანაწილეთ ბოსტნეული თეფშებზე. დააწყეთ მასზე ორაგული და პურის ნაზავი. მორთეთ ლიმონის ნაჭრებით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
იხილეთ  გემრიელად შემწვარი კალმახის რეცეპტი :)
იხილეთ გემრიელად შემწვარი კალმახის რეცეპტი :)
ავტორი:
თუკი თევზის მოყვარული ბრძანდებით, შემწვარი ორაგულის რეცეპტი არ უნდა გამოგრჩეთ.
თუკი თევზის მოყვარული ბრძანდებით, შემწვარი ორაგულის რეცეპტი არ უნდა გამოგრჩეთ.
ავტორი:
იხილეთ მარიეტას შემწვარი ქაშაყის რეცეპტი, რომელიც იდეალურია ქაშაყის მარტივად და გემრიელად შესაწვავად.
იხილეთ მარიეტას შემწვარი ქაშაყის რეცეპტი, რომელიც იდეალურია ქაშაყის მარტივად და გემრიელად შესაწვავად.
ავტორი:
ეს არის შემწვარი თევზისა და კარტოფილ ფრის კლასიკური ინგლისური რეცეპტი.
ეს არის შემწვარი თევზისა და კარტოფილ ფრის კლასიკური ინგლისური რეცეპტი.
ავტორი: