რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გამომცხვარი ორაგული

თუ თევზის მოყვარული ბრძანდებით, მაშინ ამ მარტივი რეცეპტის დახმარებით გემრიელად გაუმასპინძლდებით ოჯახს.
თუ თევზის მოყვარული ბრძანდებით, მაშინ ამ მარტივი რეცეპტის დახმარებით გემრიელად გაუმასპინძლდებით ოჯახს.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   კბილი ნიორი
3   ს/კ ზეითუნის ზეთი
34   ჩ/კ გამხმარი რეჰანი
12   ჩ/კ მარილი, ან გემოვნებით
1   ჩ/კ დაფქული შავი წიწაკა
2   ს/კ ლიმონის წვენი
1   ს/კ ოხრახუში
2   ცალი ორაგულის ფილე
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დააქუცმაცეთ 2 კბილი ნიორი. დაჭერით იმდენი ოხრახუში, რომ გამოგივიდეთ 1 სუფრის კოვზი.

2

ჩაასხით ზეითუნის ზეთი საშუალო ზომის თასში. ჩაუმატეთ დაქუცმაცებული ნიორი და ოხრახუში. ჩაყარეთ გამხმარი რეჰანი, მარილი და შავი წიწაკა. ბოლოს ჩაასხით ახლადგამოწურული ლიმონის წვენი და ეს ყველაფერი კარგად შეურიეთ ერთმანეთს.

3

მოათავსეთ ორაგულის ფილე პატარა კონტეინერში(გააცალეთ კანი თევზის მძაფრი გემოს შესამცირებლად) და მოასხით მომზადებული მარინადი. გადააფარეთ კულინარიული ცელოფანი და შედგით მაცივარში 35-45 წუთით. იმისათვის, რომ თევზი კარგად გაიჟღინთოს, ხშირ-ხშირად გადააბრუნეთ ხოლმე.

4

გააცხელეთ ღუმელი 190C გრადუსამდე (375F). დაალაგეთ თითოეული ფილე იმხელა ალუმინის ფოლგაზე, რომ ეყოს შესაფუთად. დაალაგეთ შეფუთული მარინირებული ორაგულის ფილეები საცხობ ლანგარზე და აცხვეთ 35-45 წუთის განმავლობაში.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
იხილეთ  გემრიელად შემწვარი კალმახის რეცეპტი :)
იხილეთ გემრიელად შემწვარი კალმახის რეცეპტი :)
ავტორი:
იხილეთ მარიეტას შემწვარი ქაშაყის რეცეპტი, რომელიც იდეალურია ქაშაყის მარტივად და გემრიელად შესაწვავად.
იხილეთ მარიეტას შემწვარი ქაშაყის რეცეპტი, რომელიც იდეალურია ქაშაყის მარტივად და გემრიელად შესაწვავად.
ავტორი:
შემწვარი თევზი კარტოფილის ქერქში, ანუ თევზის ალადიკები. ნამდვილად მოგეწონებათ ეს რეცეპტი.
შემწვარი თევზი კარტოფილის ქერქში, ანუ თევზის ალადიკები. ნამდვილად მოგეწონებათ ეს რეცეპტი.
ავტორი:
თუკი თევზის მოყვარული ბრძანდებით, შემწვარი ორაგულის რეცეპტი არ უნდა გამოგრჩეთ.
თუკი თევზის მოყვარული ბრძანდებით, შემწვარი ორაგულის რეცეპტი არ უნდა გამოგრჩეთ.
ავტორი: