რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შემწვარი თევზი კარტოფილ ფრისთან ერთად

ეს არის შემწვარი თევზისა და კარტოფილ ფრის კლასიკური ინგლისური რეცეპტი.
ეს არის შემწვარი თევზისა და კარტოფილ ფრის კლასიკური ინგლისური რეცეპტი.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ცალი კარტოფილი
სიმინდის ან არაქისის ზეთი
450   გრამი ვირთევზას ფილე
23   ჭიქა ფქვილი
12   ჩ/კ მარილი
12   ჩ/კ საჭმელი სოდა
1   ს/კ ძმარი
23   ჭიქა წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით კარტოფილი სიგრძეზე, 1სმ სისქით.

2

გააცხელეთ ზეთი ღრმა ტაფაზე (რაოდენობით საკმარისი იმისათვის რომ კარტოფილი დაიფაროს). გაავსეთ სპეციალური რკინის კალათა ნახევარი პორცია კარტოფილით და ჩაუშვით მდუღარე ზეთში. თუკი სპეციალური კალათა არა გაქვთ შეგიძლიათ კარტოფილი პირდაპირ ჩაყაროთ და შემდეგ როცა შეიწვება, ქაფქირით ამოიღოთ. შეწვით კარტოფილი 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერ შეფერილობას არ მიიღებს. ამოიღეთ და დაყარეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ შეიშროს ზედმეტი ცხიმი. შემწვარი კარტოფილი დაყარეთ ლანგარზე. გაიმეორეთ იგივე პროცედურები დარჩენილ კარტოფილზე.

3

დაჭერით თევზის (ვირთევზას ან სხვა რომელიმე მჭლე თევზის) ფილე ფართე ნაჭრებად. ფქვილი და მარილი აურიეთ ერთმანეთში. საჭმელ სოდას დაასხით ძმარი, შეურიეთ, დაამატეთ წყალი და მიღებული მასა დაასხით ფქვილს, ათქვიფეთ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ. ამოავლეთ თევზის ნაჭრები მიღებულ მასაში და შეწვით ტაფაზე ორივე მხრიდან 3 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერ-ყავისფრად არ შეიფერება. გადმოიღეთ და დააწყვეთ ქაღალდის ხელსახოცებზე, რომ დაიწრიტოს.

4

დააწყვეთ თევზის ნაჭრები შემწვარი კარტოფილის თეფშზე და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
თუ თევზის მოყვარული ბრძანდებით, მაშინ ამ მარტივი რეცეპტის დახმარებით გემრიელად გაუმასპინძლდებით ოჯახს.
თუ თევზის მოყვარული ბრძანდებით, მაშინ ამ მარტივი რეცეპტის დახმარებით გემრიელად გაუმასპინძლდებით ოჯახს.
ავტორი:
თუკი თევზის მოყვარული ბრძანდებით, შემწვარი ორაგულის რეცეპტი არ უნდა გამოგრჩეთ.
თუკი თევზის მოყვარული ბრძანდებით, შემწვარი ორაგულის რეცეპტი არ უნდა გამოგრჩეთ.
ავტორი:
იხილეთ  გემრიელად შემწვარი კალმახის რეცეპტი :)
იხილეთ გემრიელად შემწვარი კალმახის რეცეპტი :)
ავტორი:
იხილეთ მარიეტას შემწვარი ქაშაყის რეცეპტი, რომელიც იდეალურია ქაშაყის მარტივად და გემრიელად შესაწვავად.
იხილეთ მარიეტას შემწვარი ქაშაყის რეცეპტი, რომელიც იდეალურია ქაშაყის მარტივად და გემრიელად შესაწვავად.
ავტორი: