რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ჰალვა

გთავაზობთ თურქული ხალვის მომზადების წესს.
გთავაზობთ თურქული ხალვის მომზადების წესს.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

ყველასათვის კარგად ნაცნობი და საყვარელი ტკბილეული, რომლის მომზადება სახლშიც მარტივად შეგიძლიათ.

რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
ჭიქა ტაჰინი
ჭიქა რძე
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1   ჩ/კ კაკაო
ს/კ ფისტას კაკალი
ს/კ ნუში
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წაუსვით ცხიმი პატარა საცხობ ფორმას.

2

ადუღეთ რძე და შაქარი ღრმა ტაფაში საშუალო ტემპერატურაზე, სანამ არ გასქელდება (წყალში ჩაწვეთებისას ბურთულებად უნდა იქცეს).

3

გადმოდგით ცეცხლიდან და დაამატეთ ტაჰინი და არომატისთვის სასურველი ინგრედიენტი (ვანილი, კაკაო, ნუში ან ფისტა), მაგრამ არ მოურიოთ. გააჩერეთ ასე ორიოდე წუთით.

4

თქვიფეთ ნარევი ბრტყელი ან ჩვეულებრივი კოვზით რამდენიმე წამის განმავლობაში.

5

ჩაასხით ცხიმიან ფორმაში და აცადეთ გამყარება.

ვანილის ესენცია, კაკაო, დაჭრილი ფისტა, დაჭრილი ნუში - გამოიყენეთ საყვარელი ინგრედიენტები გემოვნებით სასურველი არომატის მისაღებად.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
გამოუცხვეთ ეს უგემრიელესი გერმანული ბლინები საყვარელ ადამიანებს და აგრძნობინეთ მთავარი – ზრუნვა.
გამოუცხვეთ ეს უგემრიელესი გერმანული ბლინები საყვარელ ადამიანებს და აგრძნობინეთ მთავარი – ზრუნვა.
ავტორი:
ბოსტნეულით გამდიდრებული შემწვარი ბრინჯის რეცეპტი.
ბოსტნეულით გამდიდრებული შემწვარი ბრინჯის რეცეპტი.
ავტორი:
გერმანული კარტოფილის ბლინები კარტოფილის ბრაწულების მსგავსად მზადდება და მასზე გემრიელია.
გერმანული კარტოფილის ბლინები კარტოფილის ბრაწულების მსგავსად მზადდება და მასზე გემრიელია.
ავტორი:
დაუჯერებლად გემრიელი პიურე, რომელიც დაამშვენებს  ნებისმიერ სადღესასწაულო ოჯახურ სადილს.
დაუჯერებლად გემრიელი პიურე, რომელიც დაამშვენებს ნებისმიერ სადღესასწაულო ოჯახურ სადილს.
ავტორი: