რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ნადმდვილი ინდური კარი ქათმით

ცნობილი ტრადიციული ინდური კერძის რეცეპტი. კარი სანელებლების სიუხვით გამოირჩევა და შედეგიც გასაოცარია.
ცნობილი ტრადიციული ინდური კერძის რეცეპტი. კარი სანელებლების სიუხვით გამოირჩევა და შედეგიც გასაოცარია.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი წითელი წიწაკა
12   თავი წითელი ხახვი
1   ცალი ჯანჯაფილი (კოჭა)
5   ცალი დანაყილი ნივრის კბილი
1   ჩ/კ დაფქული ქინძი
2   ჩ/კ დაფქული ძირა
12   ჩ/კ კურკუმა
70   გრამი ნუშის ფანტელები
მწიკვი კაიენის წიწაკა
1   ს/კ მზესუმზირის ზეთი
8   ცალი ქათმის ბარკლის ფილე
300   მლ/ლ ქათმის ბულიონი
12   ცალი ლიმონის წვენი
მარილი და პილპილი
ახალი ქინძი, დაკეპილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოათავსეთ სამზარეულოს კომბაინში წიწაკის პასტის ყველა ინგრედიენტი: თესლგაცლილი და დაკეპილი წითელი წიწაკა, მსხვილად დაჭრილი წითელი ხახვი, დაკეპილი ჯანჯაფილი (კოჭა) , დანაყილი ნიორი, დაფქული ქინძი, დაფქული ძირა, კურკუმა, ნუშის ფანტელები, კაიენის წიწაკა(თუ მეტად ცხარე გნებავთ, დაუმატეთ გამხმარი ჩილის ფანტელები, წითელი ჩილი, შებოლილი პაპრიკა) მოაყარეთ მწიკვი მარილი და დღვიბეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

2

კარგად გააცხელეთ ზეთი დიდ, სქელძირიან ტაფაზე. დაასხით მასზე მიღებული მასა და გააჩერეთ საშუალო ცეცხლზე 10 წუთით. დროდადრო მოურიეთ.

3

დაამატეთ 2 ან 3 ნაჭრად გაჭრილი ქათმის ბარკლის ფილე, კარგად შეაზავეთ სანელებლებით და გააჩერეთ კიდევ 10 წუთით, დროდადრო ხორცი გადააბრუნეთ. დაამატეთ იმდენი ბულიონი, რომ სოუსი არ გათხელდეს, და მიიყვანეთ დუღილამდე. შემდეგ ტემპერატურა მინიმუმამდე შეამცირეთ და დაუფარებლად კიდევ 15 წუთით გააჩერეთ ცეცხლზე.

4

დასასრულს, დაამატეთ ლიმონის ნაჭერი, მოაყარეთ ქინძი და გასინჯეთ, კარგად არის თუ არა შეზავებული სუნელებით. გემრიელად მიირთვით მოხარშულ ბრინჯთან ერთად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ჩრდილო აფრიკული სწრაფი, მარტივი და გემრიელი კერძი. ჩვენებური ჩიჟი–ბიჟის აფრიკული ვარიანტი :)
ჩრდილო აფრიკული სწრაფი, მარტივი და გემრიელი კერძი. ჩვენებური ჩიჟი–ბიჟის აფრიკული ვარიანტი :)
ავტორი:
ბადრიჯნის ხვეულები ყველით – დაამშვენებს როგორც სადღესასწაულო სუფრას, ასევე ოჯახურ სადილებს :)
ბადრიჯნის ხვეულები ყველით – დაამშვენებს როგორც სადღესასწაულო სუფრას, ასევე ოჯახურ სადილებს :)
ავტორი: