რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათამი ინგლისურად

მოსამზადებლად მარტივი, გემრიელად შეზავებული, წვნიანი და გემრიელი შემწვარი ქათამი მთელი ოჯახისათვის.
მოსამზადებლად მარტივი, გემრიელად შეზავებული, წვნიანი და გემრიელი შემწვარი ქათამი მთელი ოჯახისათვის.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი ქათამი
1   ცალი ლიმონის წვენი
100   გრამი ზეითუნის ზეთი
4   კბილი დანაყილი ნიორი
1 12   ჩ/კ გამხმარი ქონდარი
3   ჩ/კ გამხმარი როზმარინი
2   ცალი დაფნის ფოთოლი
1 12   ჩ/კ წითელი წიწაკის ფანტელები
მარილი
პილპილი გემოვნებით
გამდნარი უმარილო კარაქი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაჭერით ქათამი შუაზე და ამოიღეთ ნეკნები და ხერხემალი.

2

აურიეთ კარაქის გარდა ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთში და გააჩერეთ ქათამი მიღებულ მარინადში 2–დან 6 საათამდე. შეწვამდე კი გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე.

3

წინასწარ გაახურეთ ღუმელი 260°C-ზე.

4

ამოიღეთ ქათამი მარინადიდან და მეტ–ნაკლებად შეამშრალეთ.

5

დააწყვეთ ლანგარზე, წაუსვით კარაქი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი და აცხვეთ 20–25 წუთით, ცხობისას ერთი–ორჯერ წაუსვით კარაქი.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
შესანიშნავი და მარტივი ინდური ცხარე კერძი კარტოფილით, პომიდვრითა და ხახვით.
შესანიშნავი და მარტივი ინდური ცხარე კერძი კარტოფილით, პომიდვრითა და ხახვით.
ავტორი:
მოამზადეთ კარტოფილის ხრაშუნა ნავები და დაიწყეთ დღე ენერგიულად.
მოამზადეთ კარტოფილის ხრაშუნა ნავები და დაიწყეთ დღე ენერგიულად.
ავტორი:
ყაბაყის ყველიანი ღვეზელები – მიირთვით პომიდვრის საწებელთან ან არაჟანთან ერთად.
ყაბაყის ყველიანი ღვეზელები – მიირთვით პომიდვრის საწებელთან ან არაჟანთან ერთად.
ავტორი: