რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მენემენი

გაგაცნობთ თურქული ეროვნული საუზმის მენემენის მარტივ და ორიგინალურ რეცეპტს.
გაგაცნობთ თურქული ეროვნული საუზმის მენემენის მარტივ და ორიგინალურ რეცეპტს.

0:20:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ს/კ ზეითუნის ზეთი
2   თავი ხახვი
1   ცალი ბულგარული წიწაკა
1   ცალი წითელი ცხარე წიწაკა
400   გრამი დაჭრილი პამიდორი
1   ჩ/კ შაქარი
4   ცალი კვერცხი
1   კონა პეტრუშკა
6   ს/კ ბერძნული იოგურტი ან მაწონი
2   კბილი ნიორი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ხახვი დაჭერით რკალებად, ბულგარული წიწაკა და წითელი წიწაკა ზოლებად. ღრმა ტაფაში გააცხელეთ ზეთი, დაუმატეთ ხახვი და წიწაკები და თუშეთ რამდენიმე წუთი თითქმის დარბილებამდე. დაუმატეთ პამიდორი და შაქარი და კარგად ამოურიეთ. თუშეთ სანამ სითხე ტაფაში არ განახევრდება, შემდეგ კი მოაყარეთ მარილი.

2

ხის კოვზის დახმარებით ბოსტნეულში გააკეთეთ 4 ჩაღრმავება და შიგნით ჩატეხეთ კვერცხები. ტაფას დაახურეთ თავზე სახურავი, დაუწიეთ ცეცხლს და გააჩერეთ კვერცხის მზადყოფნამდე.

3

იოგურტი ათქვიფეთ წვრილად დაჭრილ/გაჭყლეტილ ნიორთან ერთად, დაუმატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. მენემენს მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი და მიიტანეთ მაგიდაზე იოგურტთან ერთად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მისტიკური ბაბა განუში შუა აღმოსავლეთიდან და მისი მომზადების მარტივი რეცეპტი.
მისტიკური ბაბა განუში შუა აღმოსავლეთიდან და მისი მომზადების მარტივი რეცეპტი.
ავტორი:
ქართული სამზარეულოს მოყვარულებს კორეულად შეკმაზული პამიდორიც გესიამოვნებათ.
ქართული სამზარეულოს მოყვარულებს კორეულად შეკმაზული პამიდორიც გესიამოვნებათ.
ავტორი:
მოამზადეთ კარტოფილის ხრაშუნა ნავები და დაიწყეთ დღე ენერგიულად.
მოამზადეთ კარტოფილის ხრაშუნა ნავები და დაიწყეთ დღე ენერგიულად.
ავტორი:
ეს შესანიშნავი საუზმე ძალიან მარტივად მოსამზადებელია სახლის პირობებში.
ეს შესანიშნავი საუზმე ძალიან მარტივად მოსამზადებელია სახლის პირობებში.
ავტორი: