რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ხარჩო

საქონლის ხორცის წვნიანი პომიდვრით, სანელებლებითა და ბევრი მწვანილით – სადილი მთელი ოჯახისათვის!
საქონლის ხორცის წვნიანი პომიდვრით, სანელებლებითა და ბევრი მწვანილით – სადილი მთელი ოჯახისათვის!

2:45:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 13   კგ. საქონლის ხორცი
3   ჩ/კ მარილი
4   ს/კ ზეითუნის ზეთი
1   თავი საშუალო დაჭრილი ხახვი
2   ღერი წვრილად დაჭრილი ნიახური
4   ჭიქა საქონლის ხორცის ბულიონი
4   ჭიქა წყალი
800   გრამი დაჭრილი პომიდორი
2   ცალი დაფნის ფოთოლი
1   ჩ/კ დაფქული ქინძის მარცვლები
1   ჩ/კ შებოლილი პაპრიკა
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
12   ჭიქა უმი თეთრი ბრინჯი
2   ს/კ ლიმონის წვენი
14   ჭიქა დაჭრილი ოხრახუში
14   ჭიქა დაჭრილი კამა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით საქონლის ხორცი, მოაყარეთ 3 ჩ/კ მარილი და ამოურიეთ. დიდი ქვაბი საშუალო ტემპერატურაზე გააცხელეთ და ჩაასხით 2 ს/კ ზეთი. როცა ზეთი გაცხელდება, საქონლის ხორცი ორ ნაწილად გავაყვით და ქვაბში მოათავსეთ. თითოეულ ჯერზე თუშეთ ისე, რომ ყველა მხრიდან შეიბრაწოს. ხორცი ქვაბიდან ამოიღეთ და გადადგით.

2

ამავე ქვაბში მოათავსეთ დაჭრილი ხახვი და ნიახური, ზეთი საჭიროებისამებრ. თუშეთ 5 წუთით, დარბილებამდე.

3

დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი პომიდორი, 4 ჭიქა ბულიონი, 4 ჭიქა წყალი, 2 ცალი დაფნის ფოთოლი და შებრაწული საქონლის ხორცი. აადუღეთ, შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა, დააფარეთ და ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე 1.5–დან 2 საათამდე, ან ხორცის დარბილებამდე.

4

დაუმატეთ ½ ჭიქა ბრინჯი, 2 ს/კ ლიმონის წვენი, 2 კბილი დაკეპილი ნიორი, 1 ჩ/კ ქინძი, 1 ჩ/კ პაპრიკა. დააფარეთ და ადუღეთ 20 წუთით ან ბრინჯის დარბილებამდე.

5

გადმოდგით გაზქურიდან და დაუმატეთ ¼ ჭიქა დაჭრილი ოხრახუში და ¼ ჭიქა დაჭრილი კამა. დააფარეთ თავსახური და მირთმევამდე 10 წუთით ასე დატოვეთ. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით და მორთეთ მწვანილით. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გემრიელი ქათმის წვნიანის მარტივი რეცეპტი. მოამზადეთ ოჯახური შეკრებებისათვის.
გემრიელი ქათმის წვნიანის მარტივი რეცეპტი. მოამზადეთ ოჯახური შეკრებებისათვის.
ავტორი:
მიყევით რეცეპტს ფეხდაფეხ და მოამზადეთ უგემრიელესი წვნიანი!
მიყევით რეცეპტს ფეხდაფეხ და მოამზადეთ უგემრიელესი წვნიანი!
ავტორი:
ქათმის კერძები ყველასათვის საყვარელია. არანაკლებ გემრიელია ქათმის სუპი, რომლის რეცეპტსაც წარმოგიდგენთ.
ქათმის კერძები ყველასათვის საყვარელია. არანაკლებ გემრიელია ქათმის სუპი, რომლის რეცეპტსაც წარმოგიდგენთ.
ავტორი:
წიწიბურასა და საქონლის ხორცის  წვნიანი ყველასათვის სასარგებლოა განსაკუთრებით კი ბავშებისთვის!
წიწიბურასა და საქონლის ხორცის წვნიანი ყველასათვის სასარგებლოა განსაკუთრებით კი ბავშებისთვის!
ავტორი: