რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმის წვნიანი ბრინჯით

გემრიელი ქათმის წვნიანის მარტივი რეცეპტი. მოამზადეთ ოჯახური შეკრებებისათვის.
გემრიელი ქათმის წვნიანის მარტივი რეცეპტი. მოამზადეთ ოჯახური შეკრებებისათვის.

0:20:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ს/კ ზეითუნის ზეთი
450   გრამი კუბიკებად დაჭრილი ქათამი
მარილი გემოვნებით
ახლად დაფქული შავი პილპილი
1   ცალი ლიმონის წვენი
1   ცალი ლიმონის ცედრა
1   კბილი დაკეპილი ნიორი
1   თავი დაჭრილი ხახვი
2   ცალი დაჭრილი სტაფილო
2   ცალი დაჭრილი ნიახურის ღერო
4   ჭიქა ქათმის ბულიონი
1   ჭიქა მოხარშული ბრინჯი
2   თავი დაჭრილი მწვანე ხახვი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე დიდ ქვაბში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. ქვაბში მოათავსეთ კუბიკებად დაჭრილი ქათმის ხორცი და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. დაუმატეთ ½ ლიმონის ცედრა. ხორცი ყველა მხარეს დაახლოებით 5 წუთით თუშეთ. დაუმატეთ ნიორი, ხახვი და თუშეთ 2–3 წუთით. დაუმატეთ სტაფილო, ნიახური და თუშეთ დარბილებამდე დაახლოებით 5 წუთით.

2

დაასხით ქათმის ბულიონი, ლიმონის წვენი და დაუმატეთ მოხარშული ბრინჯი. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთით. მირთმევამდე დაუმატეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი, მორთეთ დარჩენილი ლიმონის ცედრით და გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
საქონლის ხორცის წვნიანი პომიდვრით, სანელებლებითა და ბევრი მწვანილით – სადილი მთელი ოჯახისათვის!
საქონლის ხორცის წვნიანი პომიდვრით, სანელებლებითა და ბევრი მწვანილით – სადილი მთელი ოჯახისათვის!
ავტორი:
სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი – უგემრიელესი იტალიური სადილი.
სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი – უგემრიელესი იტალიური სადილი.
ავტორი:
წიწიბურასა და საქონლის ხორცის  წვნიანი ყველასათვის სასარგებლოა განსაკუთრებით კი ბავშებისთვის!
წიწიბურასა და საქონლის ხორცის წვნიანი ყველასათვის სასარგებლოა განსაკუთრებით კი ბავშებისთვის!
ავტორი:
გიცდიათ ბოსტნეულისა და საქონლის ხორცის სუპის მომზადება ერთად? ეს შესანიშნავი შანსია, რომ ეს სცადოთ.
გიცდიათ ბოსტნეულისა და საქონლის ხორცის სუპის მომზადება ერთად? ეს შესანიშნავი შანსია, რომ ეს სცადოთ.
ავტორი: