ქათმის წვნიანი ბრინჯით
გემრიელი ქათმის წვნიანის მარტივი რეცეპტი. მოამზადეთ ოჯახური შეკრებებისათვის.
საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე დიდ ქვაბში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. ქვაბში მოათავსეთ კუბიკებად დაჭრილი ქათმის ხორცი და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. დაუმატეთ ½ ლიმონის ცედრა. ხორცი ყველა მხარეს დაახლოებით 5 წუთით თუშეთ. დაუმატეთ ნიორი, ხახვი და თუშეთ 2–3 წუთით. დაუმატეთ სტაფილო, ნიახური და თუშეთ დარბილებამდე დაახლოებით 5 წუთით.
დაასხით ქათმის ბულიონი, ლიმონის წვენი და დაუმატეთ მოხარშული ბრინჯი. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთით. მირთმევამდე დაუმატეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი, მორთეთ დარჩენილი ლიმონის ცედრით და გემრიელად მიირთვით.