რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ვაშლის ღვეზელი ჯემით

არ გამოტოვოთ გემრიელი ღვეზელის რეცეპტი. შეგიძლიათ მოამზადოთ სასურველი ხილის ჯემით.
არ გამოტოვოთ გემრიელი ღვეზელის რეცეპტი. შეგიძლიათ მოამზადოთ სასურველი ხილის ჯემით.

0:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
500   გრამი ფქვილი
მწიკვი მარილი
250   გრამი უმარილო კარაქი
125   გრამი შაქარი
2   ცალი კვერცხი
1   ჩ/კ საფუარი
წყალი
200   გრამი კომშის ჯემი
3   ცალი ვაშლი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დიდ თასში ჩაცერით ფქვილი და შუაში გააკეთეთ ჩაღრმავება.

2

ამ ჩაღრმავებაში მოათავსეთ მარილი, კვერცხი, დაჭრილი კარაქი და შაქარი. ხელით კარგად აზილეთ.

3

მოზილეთ ცომი. თუ ზედმეტად მშრალი იქნება დაუმატეთ ცოტაოდენი წყალი ან რძე. გააკეთეთ დიდი გუნდა, გადაახვიეთ საკვების შესაფუთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში სულ მცირე 1 საათით.

4

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე.

5

ღვეზელის ძირის გასაკეთებლად ცომის ნახევარი წრიულად გააბრტყელეთ და მოათავსეთ მრგვალ საცხობ ლანგარზე.

6

ცომი ჯემით ამოავსეთ და ზემოდან გათლილი და თხლად დაჭრილი ვაშლი მოალაგეთ.

7

გააბრტყელეთ დარჩენილი ცომი და დაჭერით 1 სმ სიგანის ზოლებად.

8

ზოლები ზემოდან ისე გადაადეთ ღვეზელს, რომ მართობულად კვეთდნენ ერთმანეთს (იხ.სურათი).

9

თავზე გადაუსვით ცოტაოდენი რძე ან კვერცხის გული. აცხვეთ 30–40 წუთით. მიირთვით ცხელი ან თბილი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ბასკური სამზარეულო მხოლოდ წვნიანებითა და სოუსებით როდია განთქმული. ისიამოვნეთ!
ბასკური სამზარეულო მხოლოდ წვნიანებითა და სოუსებით როდია განთქმული. ისიამოვნეთ!
ავტორი:
ერთ–ერთი საუკეთესო და გამორჩეული დესერტი ცხობის გარეშე :)
ერთ–ერთი საუკეთესო და გამორჩეული დესერტი ცხობის გარეშე :)
ავტორი:
კიდევ ერთი გემრიელი დესერტის რეცეპტი – თეთრი შოკოლადისა და ჟოლოს არაჩვეულებრივი კომბინაციით.
კიდევ ერთი გემრიელი დესერტის რეცეპტი – თეთრი შოკოლადისა და ჟოლოს არაჩვეულებრივი კომბინაციით.
ავტორი:
მაყვლისაგან ბევრი გემრიელობის გაკეთებაა შესაძლებელი :) ეს ღვეზელი კი ერთ-ერთი მათგანია.
მაყვლისაგან ბევრი გემრიელობის გაკეთებაა შესაძლებელი :) ეს ღვეზელი კი ერთ-ერთი მათგანია.
ავტორი: