რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ღვეზელი ბასკურად

ბასკური სამზარეულო მხოლოდ წვნიანებითა და სოუსებით როდია განთქმული. ისიამოვნეთ!
ბასკური სამზარეულო მხოლოდ წვნიანებითა და სოუსებით როდია განთქმული. ისიამოვნეთ!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
400   გრამი ხორბლის ფქვილი
125   გრამი კარაქი
250   გრამი შაქარი
3   ცალი კვერცხის გული
2   ცალი კვერცხი
1   ს/კ რომი
10   გრამი საფუარი
1   ლიტრი რძე
250   გრამი შაქარი
150   გრამი ფქვილი
12   ცალი კვერცხის გული
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოზილეთ ცომი: აურიეთ ფქვილი, საფუარი, შაქარი და კარაქი. ათქვიფეთ კვერცხის გულები ერთ მთლიან კვერცხთან ერთად და ჩაასხით ფქვილის ნაზავში. დაამატეთ რომი და მოზილეთ ცომი. გააკეთეთ გუნდა, შეახვიეთ პოლიეთილენის ცელოფანში და მოათავსეთ მაცივარში 1 საათით.

2

ამასობაში მოამზადეთ კრემი: აადუღეთ რძე. ათქვიფეთ კვერცხის გულები შაქართან ერთად ერთგვარი მასის მიღებამდე. დაამატეთ ფქვილი, მოზილეთ საგულდაგულოდ და მცირე წვრილ-წვრილი ნაკადით ჩაასხით რძე, თან მუდმივად თქვიფეთ.

3

დადგით მომზადებული კრემი დადგით მდუღარე წყლის ორთქლზე 2-3 წუთის განმავლობაში და თან გამუდმებით ურიეთ. გადმოიღეთ კრემი და გააცივეთ.

4

ცომი გაყავით ორ თანაბარ ნაწილად. ერთი ნაწილი გააბრტყელეთ თხელ ფენად და მოათავსეთ მრგვალ, დაბალკიდეებიან ფორმაში. ცომზე მოასხით მომზადებული კრემი, გააბრტყელეთ მეორე ცომი და დააფარეთ ზემოდან.

5

ცომის კიდეებს გადაატარეთ საბრტყელებელი, რათა მოაშოროთ კიდეებიდან ზედმეტი ცომი. დარჩენილი ერთი კვერცხი ათქვიფეთ მსუბუქად და წაუსვით ღვეზელის ზედაპირს.

6

მოათავსეთ ღვეზელი 180°-მდე გაცხელებულ ღუმელში 30 წუთით. გამოცხობის შემდეგ ღვეზელს აცადეთ გაცივება ცხაურზე.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
კიდევ ერთი გემრიელი დესერტის რეცეპტი – თეთრი შოკოლადისა და ჟოლოს არაჩვეულებრივი კომბინაციით.
კიდევ ერთი გემრიელი დესერტის რეცეპტი – თეთრი შოკოლადისა და ჟოლოს არაჩვეულებრივი კომბინაციით.
ავტორი:
მაყვლისაგან ბევრი გემრიელობის გაკეთებაა შესაძლებელი :) ეს ღვეზელი კი ერთ-ერთი მათგანია.
მაყვლისაგან ბევრი გემრიელობის გაკეთებაა შესაძლებელი :) ეს ღვეზელი კი ერთ-ერთი მათგანია.
ავტორი:
ერთ–ერთი საუკეთესო და გამორჩეული დესერტი ცხობის გარეშე :)
ერთ–ერთი საუკეთესო და გამორჩეული დესერტი ცხობის გარეშე :)
ავტორი:
არ გამოტოვოთ გემრიელი ღვეზელის რეცეპტი. შეგიძლიათ მოამზადოთ სასურველი ხილის ჯემით.
არ გამოტოვოთ გემრიელი ღვეზელის რეცეპტი. შეგიძლიათ მოამზადოთ სასურველი ხილის ჯემით.
ავტორი: