რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მაყვლის ღვეზელი

მაყვლისაგან ბევრი გემრიელობის გაკეთებაა შესაძლებელი :) ეს ღვეზელი კი ერთ-ერთი მათგანია.
მაყვლისაგან ბევრი გემრიელობის გაკეთებაა შესაძლებელი :) ეს ღვეზელი კი ერთ-ერთი მათგანია.

1:00:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ჭიქა ფქვილი
1 12   ჭიქა შაქარი
1   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
1   ჩ/კ დარიჩინი
14   ჩ/კ მარილი
1   ცალი ლიმონის ცედრა
1   ცალი ლიმონის წვენი
1   ჭიქა დაჭრილი უმარილო კარაქი
1   ცალი დიდი კვერცხი
2   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
4   ჭიქა მაყვალი
4   ჩ/კ სიმინდის ფქვილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 190 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 22X33 სმ ზომის საცხობ ლანგარს.

2

სამზარეულოს კომბაინში 1 ჭიქა შაქარი, გამაფხვიერებელი, დარიჩინი, მარილი და ლიმონის ცედრა აურიეთ. დაუმატეთ კარაქი, კვერცხი და ვანილის ექსტრაქტი. თქვიფეთ ფხვიერი ცომის მიღებამდე. ცომის ნახევარი წინასწარ გამზადებული ლანგრის ძირზე დაპრესეთ, დარჩენილი ნახევარი კი მოსაყრელად გადაინახეთ.

3

საშუალო თასში აურიეთ დარჩენილი ½ ჭიქა შაქარი, სიმინდის ფქვილი და ლიმონის წვენი. ფრთხილად შეურიეთ მაყვალი. მაყვლის ნაზავი თანაბრად გადაანაწილეთ ღვეზელის ძირზე. დარჩენილი ცომის ნახევარი კი მაყვლის ფენაზე მოაყარეთ.

4

აცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 45 წუთით ოდნავ გადაბრაწვამდე.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ბასკური სამზარეულო მხოლოდ წვნიანებითა და სოუსებით როდია განთქმული. ისიამოვნეთ!
ბასკური სამზარეულო მხოლოდ წვნიანებითა და სოუსებით როდია განთქმული. ისიამოვნეთ!
ავტორი:
კიდევ ერთი გემრიელი დესერტის რეცეპტი – თეთრი შოკოლადისა და ჟოლოს არაჩვეულებრივი კომბინაციით.
კიდევ ერთი გემრიელი დესერტის რეცეპტი – თეთრი შოკოლადისა და ჟოლოს არაჩვეულებრივი კომბინაციით.
ავტორი:
ერთ–ერთი საუკეთესო და გამორჩეული დესერტი ცხობის გარეშე :)
ერთ–ერთი საუკეთესო და გამორჩეული დესერტი ცხობის გარეშე :)
ავტორი:
არ გამოტოვოთ გემრიელი ღვეზელის რეცეპტი. შეგიძლიათ მოამზადოთ სასურველი ხილის ჯემით.
არ გამოტოვოთ გემრიელი ღვეზელის რეცეპტი. შეგიძლიათ მოამზადოთ სასურველი ხილის ჯემით.
ავტორი: