რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ტოლმა ბულგარული წიწაკით

იხილეთ ტოლმის ერთ–ერთი უგემრიელესი სახეობა. ბულგარული წიწაკა მას კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.
იხილეთ ტოლმის ერთ–ერთი უგემრიელესი სახეობა. ბულგარული წიწაკა მას კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.

1:30:00
7 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
7   ცალი დიდი ბულგარული წიწაკა
300   გრამი საქონლისა და ღორის ფარში
80   გრამი ბრინჯი
2   კბილი ნიორი
2   თავი ხახვი
2   ცალი პამიდორი
3   ს/კ არაჟანი
3   ცალი დაფნის ფოთოლი
შავი პილპილი გემოვნებით
1   ჩ/კ უცხო სუნელი
1   ჩ/კ ხმელი ქინძი
მარილი გემოვნებით
30   მლ/ლ ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ბულგარული წიწაკა გარეცხეთ და მოაჭერით თავი. მოჭრილი ნაწილი შეინახეთ, წიწაკები კი შიგნით ამოასუფთავეთ.

2

ნიორი და ყველა სანელებელი ერთად დანაყეთ.

3

პომიდორი პატარა ნაწილებად დაჭერით და ნივრის ნაზავის ნახევართან ერთად თასში მოათავსეთ. დაუმატეთ არაჟანი და დაფნის ფოთოლი. ყველა ინგრედიენტი კოვზით აურიეთ. შემდეგ დაუმატეთ ნახევარი ლიტრი წყალი, 1 ჩ/კ ზეთი და კიდევ აურიეთ.

4

ბრინჯი მარილიან წყალში მოხარშეთ, თუმცა ზედმეტი ხარშვა არ მოგივიდეთ. დაჭერით ხახვი და ზეთში მოთუშეთ. მოხარშული ბრინჯი და ხახვი თასში გადაიტანეთ, დაუმატეთ ფარში და დარჩენილი ნივრისა და სანელებლების ნაზავი. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ.

5

მიღებული ფარშის ნაზავი თითოეულ ბულგარულ წიწაკაში კარგად ჩაპრესეთ.

6

ბულგარულებს გადანახული მოჭრილი თავები დააფარეთ და ღია ბოლოთი ზემოთ ღრმა ქვაბში მოათავსეთ.

7

ქვაბში პომიდვრის ნაზავი ფრთხილად ჩაასხით და დაბალ ტემპერატურაზე 40 წუთით ხარშეთ.

8

მოხარშული ტოლმა ქვაბიდან ფრთხილად გადმოიღეთ. შეგიძლიათ, მიირთვათ წვენთან ერთად. მიირთვით ცხელი. ძალიან უხდება არაჟანი.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
შქმერული გემრიელი რაჭული კერძია. ახალგაზრდა ქათმის ხორცი, ნიორი და რძე მისი მთავარი ინგრედიენტებია.
შქმერული გემრიელი რაჭული კერძია. ახალგაზრდა ქათმის ხორცი, ნიორი და რძე მისი მთავარი ინგრედიენტებია.
ავტორი:
სვანური მარილის მომზადების წესი.
სვანური მარილის მომზადების წესი.
ავტორი:
ტოლმის კიდევ ერთი უგემრიელესი ნაირსახეობა – ტოლმა ვაზის ფოთოლში. მოამზადეთ და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა :)
ტოლმის კიდევ ერთი უგემრიელესი ნაირსახეობა – ტოლმა ვაზის ფოთოლში. მოამზადეთ და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა :)
ავტორი:
ეს რეცეპტი ახალბედა დიასახლისებს უგემრიელესი წანდილის, იგივე კოლიოს მომზადებაში დაგეხმარებათ.
ეს რეცეპტი ახალბედა დიასახლისებს უგემრიელესი წანდილის, იგივე კოლიოს მომზადებაში დაგეხმარებათ.
ავტორი: