რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი

სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი – უგემრიელესი იტალიური სადილი.
სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი – უგემრიელესი იტალიური სადილი.

0:35:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   კბილი დაკეპილი ნიორი
12   ჭიქა ორცხობილას საფანელი
12   ჭიქა დაჭრილი ოხრახუში
1   თავი დაჭრილი ხახვი
1   ცალი კვერცხი
1 12   ჩ/კ იტალიური სანელებლები
მარილი
ახლად დაფქული შავი პილპილი
450   გრამი საქონლის ხორცის ფარში
ზეითუნის ზეთი
225   გრამი სპაგეტი
3   ჭიქა ბულიონი
3   ჭიქა მარინარას სოუსი
2   ჭიქა წყალი
1   ჭიქა გახეხილი პარმეზანი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე. საცხობ ლანაგრს დააფინეთ პერგამენტი. დიდ თასში მოათავსეთ დაკეპილი ნიორი, საფანელი, ოხრახუში, ხახვი, კვერცხი, ½ ჭიქა გახეხილი ყველი, 1 ჩ/კ იტალიური სანელებლები, 1 ჩ/კ მარილი და ½ ჩ/კ შავი პილპილი. კარგად აურიეთ და დაუმატეთ ფარში. ყველა ინგრედიენტი ხელით კარგად შეურიეთ. გააკეთეთ პატარ–პატარა ბურთულები (2–3 სმ) და გამზადებულ ლაგარზე ერთ ფენად მოალაგეთ. მოასხურეთ ზეითუნის ზეთი და აცხვეთ 20 წუთით.

2

დიდ ქვაბში მოათავსეთ ბულიონი, მარინარას სოუსი და წყალი. დაუმატეთ მარილი, პილპილი და ½ ჩ/კ იტალიური სანელებლები. აადუღეთ საშუალო ტემპერატურაზე. შეურიეთ შუაზე დატეხილი სპაგეტი და გუფთა. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 10–12 წუთით, სპაგეტის მოხარშამდე. შეურიეთ ½ ჭიქა გახეხილი პარმეზანი.

3

მორთეთ რეჰანით და ცოტაოდენი პარმეზანით. გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მიყევით რეცეპტს ფეხდაფეხ და მოამზადეთ უგემრიელესი წვნიანი!
მიყევით რეცეპტს ფეხდაფეხ და მოამზადეთ უგემრიელესი წვნიანი!
ავტორი:
ქათმის კერძები ყველასათვის საყვარელია. არანაკლებ გემრიელია ქათმის სუპი, რომლის რეცეპტსაც წარმოგიდგენთ.
ქათმის კერძები ყველასათვის საყვარელია. არანაკლებ გემრიელია ქათმის სუპი, რომლის რეცეპტსაც წარმოგიდგენთ.
ავტორი:
გუფთის სუპი - კერძი, რომელიც ოჯახის ყველა წევრს შეუყვარდება.
გუფთის სუპი - კერძი, რომელიც ოჯახის ყველა წევრს შეუყვარდება.
ავტორი:
საქონლის ხორცის წვნიანი პომიდვრით, სანელებლებითა და ბევრი მწვანილით – სადილი მთელი ოჯახისათვის!
საქონლის ხორცის წვნიანი პომიდვრით, სანელებლებითა და ბევრი მწვანილით – სადილი მთელი ოჯახისათვის!
ავტორი: