რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი

სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი – უგემრიელესი იტალიური სადილი.
სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი – უგემრიელესი იტალიური სადილი.

0:35:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   კბილი დაკეპილი ნიორი
12   ჭიქა ორცხობილას საფანელი
12   ჭიქა დაჭრილი ოხრახუში
1   თავი დაჭრილი ხახვი
1   ცალი კვერცხი
1 12   ჩ/კ იტალიური სანელებლები
მარილი
ახლად დაფქული შავი პილპილი
450   გრამი საქონლის ხორცის ფარში
ზეითუნის ზეთი
225   გრამი სპაგეტი
3   ჭიქა ბულიონი
3   ჭიქა მარინარას სოუსი
2   ჭიქა წყალი
1   ჭიქა გახეხილი პარმეზანი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე. საცხობ ლანაგრს დააფინეთ პერგამენტი. დიდ თასში მოათავსეთ დაკეპილი ნიორი, საფანელი, ოხრახუში, ხახვი, კვერცხი, ½ ჭიქა გახეხილი ყველი, 1 ჩ/კ იტალიური სანელებლები, 1 ჩ/კ მარილი და ½ ჩ/კ შავი პილპილი. კარგად აურიეთ და დაუმატეთ ფარში. ყველა ინგრედიენტი ხელით კარგად შეურიეთ. გააკეთეთ პატარ–პატარა ბურთულები (2–3 სმ) და გამზადებულ ლაგარზე ერთ ფენად მოალაგეთ. მოასხურეთ ზეითუნის ზეთი და აცხვეთ 20 წუთით.

2

დიდ ქვაბში მოათავსეთ ბულიონი, მარინარას სოუსი და წყალი. დაუმატეთ მარილი, პილპილი და ½ ჩ/კ იტალიური სანელებლები. აადუღეთ საშუალო ტემპერატურაზე. შეურიეთ შუაზე დატეხილი სპაგეტი და გუფთა. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 10–12 წუთით, სპაგეტის მოხარშამდე. შეურიეთ ½ ჭიქა გახეხილი პარმეზანი.

3

მორთეთ რეჰანით და ცოტაოდენი პარმეზანით. გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
პელმენის მოყვარულებს ალბათ პელმენის ბულიონის მირთმევაც გესიამოვნებათ
პელმენის მოყვარულებს ალბათ პელმენის ბულიონის მირთმევაც გესიამოვნებათ
ავტორი:
საქონლის ხორცის წვნიანი პომიდვრით, სანელებლებითა და ბევრი მწვანილით – სადილი მთელი ოჯახისათვის!
საქონლის ხორცის წვნიანი პომიდვრით, სანელებლებითა და ბევრი მწვანილით – სადილი მთელი ოჯახისათვის!
ავტორი:
გიცდიათ ბოსტნეულისა და საქონლის ხორცის სუპის მომზადება ერთად? ეს შესანიშნავი შანსია, რომ ეს სცადოთ.
გიცდიათ ბოსტნეულისა და საქონლის ხორცის სუპის მომზადება ერთად? ეს შესანიშნავი შანსია, რომ ეს სცადოთ.
ავტორი:
გემრიელი ქათმის ბულიონის მარტივი რეცეპტი მარიეტასგან. მოამზადეთ და მიირთვით სანამ ცხელია.
გემრიელი ქათმის ბულიონის მარტივი რეცეპტი მარიეტასგან. მოამზადეთ და მიირთვით სანამ ცხელია.
ავტორი: