რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

საზაფხულო ბორში

მარტივი საზაფხულო ბორშის რეცეპტი - გასაოცარი ფერითა და გემოთი.
მარტივი საზაფხულო ბორშის რეცეპტი - გასაოცარი ფერითა და გემოთი.

4:50:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
5   ცალი საშუალო ჭარხალი
მარილი გემოვნებით
2   ჭიქა ქათმის ბულიონი
450   გრამი არაჟანი
12   ჭიქა იოგურტი
14   ჭიქა შაქარი
2   ს/კ ლიმონის წვენი
2   ჩ/კ ძმარი
1 12   ჩ/კ ახლად დაფქული შავი პილპილი
2   ჭიქა დაჭრილი უკურკო კიტრი
12   ჭიქა დაჭრილი მწვანე ხახვი
2   ს/კ დაჭრილი კამა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ჭარხალი კარგად გარეცხეთ და დიდ ქვაბში მდუღარე მარილიან წყალში მოათავსეთ. ხარშეთ დაუფარებლად დარბილებამდე, 30 – 40 წუთით. ჭარხარლი თასში გადმოიტანეთ და გასაცივებლად გადადგით. ნახარში წყალი კი საცერში გადაწურეთ და გააცივეთ.

2

დიდ თასში აურიეთ 1 ½ ჭიქა ჭარხლის ნახარში წყალი, ქათმის ბულიონი, არაჟანი, იოგურტი, შაქარი, ლიმონის წვენი, ძმარი, 1 ს/კ მარილი და პილპილი. გაგრილებული ჭარხალი დანით გათალეთ და მომცრო ნაწილებად დაჭერით. სუპს ჭარხალი, კიტრი, მწვანე ხახვი და კამა დაუმატეთ. დააფარეთ საკვების შესაფუთი ცელოფანი და მაცივარში სულ მცირე 4 საათით გააცივეთ. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. მიირთვით ცივი არაჟანთან და კამასთან ერთად.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ამ საზაფხულო წვნიანის მთავარი ინგრედიენტი სიმინდია, რომელიც კერძს განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს.
ამ საზაფხულო წვნიანის მთავარი ინგრედიენტი სიმინდია, რომელიც კერძს განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს.
ავტორი:
არ გამოტოვოთ ვიტამინებით მდიდარი და ასევე დიეტური მწვანე სუპის რეცეპტი.
არ გამოტოვოთ ვიტამინებით მდიდარი და ასევე დიეტური მწვანე სუპის რეცეპტი.
ავტორი:
მარტივი და გემრიელი საზაფხულო წვნიანი.
მარტივი და გემრიელი საზაფხულო წვნიანი.
ავტორი:
ზამთრის ცივ დღეებში ვიტამინებით სავსე უგემრიელესი წვნიანი ნამდვილად შეუცვლელია
ზამთრის ცივ დღეებში ვიტამინებით სავსე უგემრიელესი წვნიანი ნამდვილად შეუცვლელია
ავტორი: