რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მჟაუნას სუპი

გაზაფხული მჟაუნას სეზონია. მოამზადეთ მარტივად უგემრიელესი მომჟაო სუპი ამ რეცეპტის დახმარებით.
გაზაფხული მჟაუნას სეზონია. მოამზადეთ მარტივად უგემრიელესი მომჟაო სუპი ამ რეცეპტის დახმარებით.

0:00:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
5   ცალი საშუალო კარტოფილი
2   ცალი კვერცხი
12   თავი ხახვი
1   ცალი სტაფილო
1   კონა მჟაუნა (დაახლ. 2 ჭიქა)
2   თავი მწვანე ხახვი
2   ს/კ დაჭრილი კამა
მარილი და პილპილი გემოვნებით
4   ს/კ ზეთი შესაწვავად
წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გათალეთ კარტოფილი, გაფრცქვენით ხახვი და სტაფილო. მჟაუნა ცივ წყალში გაავლეთ. აადუღეთ წყალი ქვაბში.

2

დაჭერით კარტოფილი 2–3 სმ სისქის კუბიკებად. ჩაყარეთ ადუღებულ წყალში და ხარშეთ 15 წუთით.

3

დაჭერით ხახვი, მწვანე ხახვი, კამა და მჟაუნა. გახეხეთ სტაფილო და ათქვიფეთ კვერცხები თასში.

4

კვერცხი კარტოფილის ქვაბში შეურიეთ, თან ურიეთ, რომ ერთმანეთს არ მიეკრას. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.

5

სტაფილო და ხახვი 4 ს/კ ზეთში მოთუშეთ. თუშეთ 7–10 წუთით, ბოსტნეულის დარბილებამდე. დაუმატეთ დანარჩენ ინგრედიენტებს ქვაბში.

6

შეურიეთ სუპს მწვანე ხახვი და კამა, ხარშეთ 5 წუთით. დაუმატეთ მჟაუნა. გადმოდგით გაზქურიდან და 10 წუთით გადადგით.

7

მიირთვით ცხელი. სურვილისამებრ, მირთმევამდე არაჟანი დაუმატეთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ამ საზაფხულო წვნიანის მთავარი ინგრედიენტი სიმინდია, რომელიც კერძს განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს.
ამ საზაფხულო წვნიანის მთავარი ინგრედიენტი სიმინდია, რომელიც კერძს განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს.
ავტორი:
მარტივი საზაფხულო ბორშის რეცეპტი - გასაოცარი ფერითა და გემოთი.
მარტივი საზაფხულო ბორშის რეცეპტი - გასაოცარი ფერითა და გემოთი.
ავტორი:
მარტივი და გემრიელი საზაფხულო წვნიანი.
მარტივი და გემრიელი საზაფხულო წვნიანი.
ავტორი: