რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მსხლის ნამცხვარი

მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)
მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
50   გრამი გამდნარი კარაქი
500   გრამი მსხალი
1   ცალი ლიმონის წვენი
1   ს/კ ლიქიორი (სურვილისამებრ)
75   გრამი ფქვილი
1   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
75   გრამი შაქარი
2   ცალი ათქვეფილი კვერცხი
2   ს/კ გარგარის ჯემი
შაქრის პუდრა
კრემ–ფრეში/ნაღები
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაახურეთ ღუმელი 180°C-მდე. დააფინეთ პერგაამენტი (კალკა) 20 სმ. დიამეტრის საცხობ ფორმაზე (მოსახსნელძირიან) და წაუსვით კარაქი.

2

წინასწარ გამზადებული მწიფე, გათლილი, თესლგამოცლილი და დაჭრილი მსხალი ჩააწყვეთ თასში ლიმონის წვენთან და ლიქიორთან ერთად, რათა ფერი არ დაკარგოს. ჩაცერით ფქვილი და გამაფხვიერებელი სხვა თასში, დაამატეთ მწიკვი მარილი და შაქარი. შემდეგ შეათქვიფეთ კვერცხი და გამდნარი კარაქი. ბოლოს შეურიეთ მსხალი თავისი წვენით.

3

მიღებული მასა ჩაასხით საცხობ ფორმაში და აცხვეთ 50 წუთის განმავლობაში, ან მანამ, სანამ ჩარჭობილ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ.

4

გამომცხვარი მსხლის ნამცხვარი გადადგით რკინის ცხაურზე და გააცივეთ ფორმაშივე, ფრთხილად მოაცალეთ პერგამენტი.

5

გლაზურის გასაკეთებლად გაალღვეთ გარგარის ჯემი ერთ სუფრის კოვზ წყალთან ერთად და გაატარეთ საცერში კოშტების მოსაშორებლად. შემდეგ გადაუსვით ნამცხვარს, მოაფრქვიეთ პუდრა და მიირთვით თბილი კრემ ფრეშთან ერთად, რომელიც ამ ნამცხვარს ძალიან უხდება.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი ყველაზე გემრიელი ბრაუნის მოსამზადებლად. დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრას.
მარტივი რეცეპტი ყველაზე გემრიელი ბრაუნის მოსამზადებლად. დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრას.
ავტორი:
უგემრიელესი ნამცხვარი ვიქტორია ბისკვიტის ორი ფენითა და ხილის ჯემით.
უგემრიელესი ნამცხვარი ვიქტორია ბისკვიტის ორი ფენითა და ხილის ჯემით.
ავტორი:
ეს ერთ-ერთი ყველაზე გემრიელი ნამცხვარია, რომლის მომზადებაც სახლის პირობებში შეგიძლიათ.
ეს ერთ-ერთი ყველაზე გემრიელი ნამცხვარია, რომლის მომზადებაც სახლის პირობებში შეგიძლიათ.
ავტორი: