რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მსხლის ნამცხვარი

მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)
მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
50   გრამი გამდნარი კარაქი
500   გრამი მსხალი
1   ცალი ლიმონის წვენი
1   ს/კ ლიქიორი (სურვილისამებრ)
75   გრამი ფქვილი
1   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
75   გრამი შაქარი
2   ცალი ათქვეფილი კვერცხი
2   ს/კ გარგარის ჯემი
შაქრის პუდრა
კრემ–ფრეში/ნაღები
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაახურეთ ღუმელი 180°C-მდე. დააფინეთ პერგაამენტი (კალკა) 20 სმ. დიამეტრის საცხობ ფორმაზე (მოსახსნელძირიან) და წაუსვით კარაქი.

2

წინასწარ გამზადებული მწიფე, გათლილი, თესლგამოცლილი და დაჭრილი მსხალი ჩააწყვეთ თასში ლიმონის წვენთან და ლიქიორთან ერთად, რათა ფერი არ დაკარგოს. ჩაცერით ფქვილი და გამაფხვიერებელი სხვა თასში, დაამატეთ მწიკვი მარილი და შაქარი. შემდეგ შეათქვიფეთ კვერცხი და გამდნარი კარაქი. ბოლოს შეურიეთ მსხალი თავისი წვენით.

3

მიღებული მასა ჩაასხით საცხობ ფორმაში და აცხვეთ 50 წუთის განმავლობაში, ან მანამ, სანამ ჩარჭობილ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ.

4

გამომცხვარი მსხლის ნამცხვარი გადადგით რკინის ცხაურზე და გააცივეთ ფორმაშივე, ფრთხილად მოაცალეთ პერგამენტი.

5

გლაზურის გასაკეთებლად გაალღვეთ გარგარის ჯემი ერთ სუფრის კოვზ წყალთან ერთად და გაატარეთ საცერში კოშტების მოსაშორებლად. შემდეგ გადაუსვით ნამცხვარს, მოაფრქვიეთ პუდრა და მიირთვით თბილი კრემ ფრეშთან ერთად, რომელიც ამ ნამცხვარს ძალიან უხდება.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარიეტამ საოცარი დესერტის რეცეპტით გაგვანებივრა!
მარიეტამ საოცარი დესერტის რეცეპტით გაგვანებივრა!
ავტორი:
მარტივი და გემრიელი ნამცხვარი, რომელიც ძალიან უხდება ყავას :)
მარტივი და გემრიელი ნამცხვარი, რომელიც ძალიან უხდება ყავას :)
ავტორი:
არ გამოტოვოთ საუკეთესო ტირამისუს რეცეპტი. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ოჯახსა და მეგობრებს!
არ გამოტოვოთ საუკეთესო ტირამისუს რეცეპტი. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ოჯახსა და მეგობრებს!
ავტორი:
ყველაზე გემრიელი და მარტივი დესერტი, განსაკუთრებით ჩაის მოყვარულებისათვის.
ყველაზე გემრიელი და მარტივი დესერტი, განსაკუთრებით ჩაის მოყვარულებისათვის.
ავტორი: