რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მსხლის ნამცხვარი

მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)
მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
50   გრამი გამდნარი კარაქი
500   გრამი მსხალი
1   ცალი ლიმონის წვენი
1   ს/კ ლიქიორი (სურვილისამებრ)
75   გრამი ფქვილი
1   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
75   გრამი შაქარი
2   ცალი ათქვეფილი კვერცხი
2   ს/კ გარგარის ჯემი
შაქრის პუდრა
კრემ–ფრეში/ნაღები
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაახურეთ ღუმელი 180°C-მდე. დააფინეთ პერგაამენტი (კალკა) 20 სმ. დიამეტრის საცხობ ფორმაზე (მოსახსნელძირიან) და წაუსვით კარაქი.

2

წინასწარ გამზადებული მწიფე, გათლილი, თესლგამოცლილი და დაჭრილი მსხალი ჩააწყვეთ თასში ლიმონის წვენთან და ლიქიორთან ერთად, რათა ფერი არ დაკარგოს. ჩაცერით ფქვილი და გამაფხვიერებელი სხვა თასში, დაამატეთ მწიკვი მარილი და შაქარი. შემდეგ შეათქვიფეთ კვერცხი და გამდნარი კარაქი. ბოლოს შეურიეთ მსხალი თავისი წვენით.

3

მიღებული მასა ჩაასხით საცხობ ფორმაში და აცხვეთ 50 წუთის განმავლობაში, ან მანამ, სანამ ჩარჭობილ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ.

4

გამომცხვარი მსხლის ნამცხვარი გადადგით რკინის ცხაურზე და გააცივეთ ფორმაშივე, ფრთხილად მოაცალეთ პერგამენტი.

5

გლაზურის გასაკეთებლად გაალღვეთ გარგარის ჯემი ერთ სუფრის კოვზ წყალთან ერთად და გაატარეთ საცერში კოშტების მოსაშორებლად. შემდეგ გადაუსვით ნამცხვარს, მოაფრქვიეთ პუდრა და მიირთვით თბილი კრემ ფრეშთან ერთად, რომელიც ამ ნამცხვარს ძალიან უხდება.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ გემრიელი ნამცხვარი სწრაფად და მარტივად მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტის გამოყენებით :)
მოამზადეთ გემრიელი ნამცხვარი სწრაფად და მარტივად მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტის გამოყენებით :)
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი უგემრიელესი ლიმონის ფილების მოსამზადებლად. ჯინჯერი ამ ნამცხვარს დაუვიწყარ არომატს ანიჭებს.
მარტივი რეცეპტი უგემრიელესი ლიმონის ფილების მოსამზადებლად. ჯინჯერი ამ ნამცხვარს დაუვიწყარ არომატს ანიჭებს.
ავტორი:
ეს მარტივად მოსამზადებელი ტკბილეული არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. ისიამოვნეთ :)
ეს მარტივად მოსამზადებელი ტკბილეული არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. ისიამოვნეთ :)
ავტორი:
არომატული დესერტი ლიმონის ნამცხვრის მოყვარულთათვის.
არომატული დესერტი ლიმონის ნამცხვრის მოყვარულთათვის.
ავტორი: