რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბაქლავა

იხილეთ ბაქლავას მარტივი რეცეპტი, მოამზადეთ და მირთვით გემრიელად!
იხილეთ ბაქლავას მარტივი რეცეპტი, მოამზადეთ და მირთვით გემრიელად!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
450   გრამი თხილეული
1   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
1   შეკვრა ფილოს ფურცლები
1   ჭიქა მდნარი კარაქი
1   ჭიქა შაქარი
1   ჭიქა წყალი
12   ჭიქა თაფლი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1   ჩ/კ ლიმონის კანის ნახეხი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პირველ რიგში, გააცხელეთ ღუმელი 175C°-მდე(350° ფარენგეიტით). მოაცხეთ ცხიმი 23X33სმ ზომის საცხობ ჭურჭელს

2

დაჭერით 450 გრამი თქვენთვის საყვარელი და სასურველი შერეული თხილეული. შემდეგ მოათავსეთ საშუალო ზომის თასში, ჩაუმატეთ 1 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი და შეურიეთ.

3

1 ჭიქა მდნარი კარაქი უნდა მოაცხოთ ფილოს ფურცლებს. ფილო, ანუ თხელი ცომის მზა ფურცლები ხელმისაწვდომია ქალაქის თურქულ მარკეტებსა და ჰიპერმაკეტებში. ასევე შეგიძლიათ იხილოთ, თუ როგორ მზადდება ფილო სახლის პირობებში.

4

შეძენილი გაყინული ფილო გაალღვეთ სანამ დაიწყებდეთ მის გამოყენებას. მოაჭერით ცომის ფურცლებს ვიწრო ზოლი საცხობი ჭურჭლის ზომის მიხედვით, რათა თავისუფლად განთავსდეს მასში. შემდეგ გადააფარეთ ნესტიანი პირსახოცი ცომს, რათა არ გამოშრეს. ჩააფინეთ ცომის ორი ფურცელი საცხობ ჭურჭელში და კარგად მოაცხეთ მდნარი კარაქი ზევიდან. მოაფრქვიეთ 2-3 სუფრის კოვზი თხილეულის მასა და გაიმეორეთ იგივე პროცედურები მანამ, სანამ ინგრედიენტები არ ამოგეწურებათ.

5

ცომის ბოლო ფენად გამოიყენეთ ფილოს 6 ფურცელი და მასცეზ მოაცხეთ კარაქი ზევიდან. მჭრელი დანის გამოყენებით გააკეთეთ 3 ჰორიზონტალური და 9 დიაგონალური ზოლი 36 ცალი რომბისებრი ნაჭრის მისაღებად. შედგით დაჭრილი ბაქლავა გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ 50 წუთი, ან სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა.

6

ამასობაში გახეხეთ ლიმონი კანის 1 ჩაის კოვზი ნახეხის მისაღებად. მცირე ზომის ქვაბში ერთმანეთს შეურიეთ 1 ჭიქა წყალი და 1 ჭიქა შაქარი; საშუალო ცეცხლზე მიიყვანეთ დუღილამდე და შემდეგ ჩაუმატეთ 1/2 ჭიქა თაფლი. ჩაუმატეთ ასევე ვანილის ექსტრაქტი და ლიმონის კანი. დაუწიეთ ცეცხლს და ადუღეთ 20 წუთიც.

7

ბაქლავას ღუმელიდან გამოღებისთანავე მოასხით მომზადებული სიროფი. აცალეთ კარგად გაცივება და მიირთვით გემრიელად!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
იტალიური ორცხობილები ღვინით
საქონლის ხორცის კასეროლე
ქათამი ისპანახითა და ფეტათი
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ზღაპრულად გემრიელი, ტკბილი და არომატული ნამცხვარი. მიირთვით ცხელ ჩაისთან ერთად.
ზღაპრულად გემრიელი, ტკბილი და არომატული ნამცხვარი. მიირთვით ცხელ ჩაისთან ერთად.
ავტორი:
მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)
მსხლის ნამცხვარი განსაკუთრებით გემრიელია, თუ მას ძალიან მწიფე ხილით მოამზადებთ :)
ავტორი:
კომშის ნამცხვრის მარტივი რეცეპტი ავსტრალიური სამზარეულოდან.
კომშის ნამცხვრის მარტივი რეცეპტი ავსტრალიური სამზარეულოდან.
ავტორი:
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ავტორი: