რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბაქლავა

იხილეთ ბაქლავას მარტივი რეცეპტი, მოამზადეთ და მირთვით გემრიელად!
იხილეთ ბაქლავას მარტივი რეცეპტი, მოამზადეთ და მირთვით გემრიელად!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
450   გრამი თხილეული
1   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
1   შეკვრა ფილოს ფურცლები
1   ჭიქა მდნარი კარაქი
1   ჭიქა შაქარი
1   ჭიქა წყალი
12   ჭიქა თაფლი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1   ჩ/კ ლიმონის კანის ნახეხი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პირველ რიგში, გააცხელეთ ღუმელი 175C°-მდე(350° ფარენგეიტით). მოაცხეთ ცხიმი 23X33სმ ზომის საცხობ ჭურჭელს

2

დაჭერით 450 გრამი თქვენთვის საყვარელი და სასურველი შერეული თხილეული. შემდეგ მოათავსეთ საშუალო ზომის თასში, ჩაუმატეთ 1 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი და შეურიეთ.

3

1 ჭიქა მდნარი კარაქი უნდა მოაცხოთ ფილოს ფურცლებს. ფილო, ანუ თხელი ცომის მზა ფურცლები ხელმისაწვდომია ქალაქის თურქულ მარკეტებსა და ჰიპერმაკეტებში. ასევე შეგიძლიათ იხილოთ, თუ როგორ მზადდება ფილო სახლის პირობებში.

4

შეძენილი გაყინული ფილო გაალღვეთ სანამ დაიწყებდეთ მის გამოყენებას. მოაჭერით ცომის ფურცლებს ვიწრო ზოლი საცხობი ჭურჭლის ზომის მიხედვით, რათა თავისუფლად განთავსდეს მასში. შემდეგ გადააფარეთ ნესტიანი პირსახოცი ცომს, რათა არ გამოშრეს. ჩააფინეთ ცომის ორი ფურცელი საცხობ ჭურჭელში და კარგად მოაცხეთ მდნარი კარაქი ზევიდან. მოაფრქვიეთ 2-3 სუფრის კოვზი თხილეულის მასა და გაიმეორეთ იგივე პროცედურები მანამ, სანამ ინგრედიენტები არ ამოგეწურებათ.

5

ცომის ბოლო ფენად გამოიყენეთ ფილოს 6 ფურცელი და მასცეზ მოაცხეთ კარაქი ზევიდან. მჭრელი დანის გამოყენებით გააკეთეთ 3 ჰორიზონტალური და 9 დიაგონალური ზოლი 36 ცალი რომბისებრი ნაჭრის მისაღებად. შედგით დაჭრილი ბაქლავა გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ 50 წუთი, ან სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა.

6

ამასობაში გახეხეთ ლიმონი კანის 1 ჩაის კოვზი ნახეხის მისაღებად. მცირე ზომის ქვაბში ერთმანეთს შეურიეთ 1 ჭიქა წყალი და 1 ჭიქა შაქარი; საშუალო ცეცხლზე მიიყვანეთ დუღილამდე და შემდეგ ჩაუმატეთ 1/2 ჭიქა თაფლი. ჩაუმატეთ ასევე ვანილის ექსტრაქტი და ლიმონის კანი. დაუწიეთ ცეცხლს და ადუღეთ 20 წუთიც.

7

ბაქლავას ღუმელიდან გამოღებისთანავე მოასხით მომზადებული სიროფი. აცალეთ კარგად გაცივება და მიირთვით გემრიელად!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
უგემრიელესი ნამცხვარი ვიქტორია ბისკვიტის ორი ფენითა და ხილის ჯემით.
უგემრიელესი ნამცხვარი ვიქტორია ბისკვიტის ორი ფენითა და ხილის ჯემით.
ავტორი:
ბანანის ნამცხვარს ძალიან უხდება შოკოლადი, მაგრამ სიტყვა საქმის გარეშე არ დაიჯერება. გამოაცხვეთ და დარწმუნდით.
ბანანის ნამცხვარს ძალიან უხდება შოკოლადი, მაგრამ სიტყვა საქმის გარეშე არ დაიჯერება. გამოაცხვეთ და დარწმუნდით.
ავტორი:
ეს მარტივად მოსამზადებელი ტკბილეული არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. ისიამოვნეთ :)
ეს მარტივად მოსამზადებელი ტკბილეული არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. ისიამოვნეთ :)
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი უგემრიელესი ლიმონის ფილების მოსამზადებლად. ჯინჯერი ამ ნამცხვარს დაუვიწყარ არომატს ანიჭებს.
მარტივი რეცეპტი უგემრიელესი ლიმონის ფილების მოსამზადებლად. ჯინჯერი ამ ნამცხვარს დაუვიწყარ არომატს ანიჭებს.
ავტორი: