რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ნამცხვარი “ნაპოლეონი”

ნამცხვარი ნაპოლეონი ალბათ ყველას უყვარს. მოამზადეთ და დაატკბეთ სადღესასწაულო სუფრა ამ ნამცხვრით.
ნამცხვარი ნაპოლეონი ალბათ ყველას უყვარს. მოამზადეთ და დაატკბეთ სადღესასწაულო სუფრა ამ ნამცხვრით.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
100   გრამი კარაქი
1   ცალი კვერცხი
1   ჭიქა ცივი წყალი
3   ჭიქა ფქვილი
400   გრამი მარგარინი
1   ლიტრი რძე
4   ს/კ ფქვილი
2   ცალი კვერცხის გული
1   ჭიქა შაქარი
2   ს/კ კარაქი
1   ქილა შედედებული რძე
ვანილი
მწიკვი მარილი
ხილი სურვილისამებრ
შაქრის პუდრა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

კვერცხი, კარაქი და წყალი გავთქვიფოთ ერთად. შემდეგ ნელ-ნელა დავამატოთ ფქვილი და ხელით შევაგუნდაოთ. მიღებული ცომი გავყოთ სამ ნაწილად.

2

შემდეგ 400 გრამი მარგარინი გავყოთ სამ ნაწილად და თითოეული კიდევ სამად, ანუ ჯამში 9 ნაჭერი მარგარინი უნდა მივიღოთ. თითოეულ ცომს წავუსვათ თითო ნაჭერი მარგარინი და შევდგათ მაცივარში10-15 წუთით. შემდეგ გამოვიღოთ და ახლიდან წავუსვათ მორიგი სამი ნაჭერი მარგარინი თოთოეულ ცომის ნაწილს, ამ პროცედურას ჯამში სამჯერ ვიმეორებთ.

3

მესამე ჯერზე გავაჩეროთ ცომი მაცივარში 20 წუთით. შემდეგ გამოვიღოთ, გავაბრტყელოთ და დავჭრათ სამკუთხედებად. გამოვაცხოთ ღუმელში მაღალ ცეცხლზე.

4

ახლა კი მოვამზადოთ კრემი: ერთ ლიტრ ცივ რძეში ჩავყაროთ 4 სუფრის კოვზი ფქვილი. ორი კვერცხის გულისა და ორი ჭიქა შაქრისაგან გავაკეთოთ გოგლი-მოგლი და ჩავასხათ რძის მასაში. ვურიოთ ხის კოვზით და ვადუღოთ 20 წუთით. ბოლოს შევათქვიფოთ 2 სუფრის კოვზი კარაქი, 1 ქილა შედედებული რძე, ვანილი და მწიკვი მარილი.

5

მიღებული ფაფუკი კრემი წავუსვათ გამომცხვარ სამკუთხედებს. ერთი გადავინახოთ, ბოლოს დავფხვანთ და ზემოდან მოვაყაროთ. სურვილისამებრ ფენებს შორის შეგიძლიათ ჩაალაგოთ მარწყვები ან ჟოლო, ზემოდან კი მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
საუკეთესო ბანანის ნამცხვარი რაც კი ოდესმე გაგისინჯავთ :)
საუკეთესო ბანანის ნამცხვარი რაც კი ოდესმე გაგისინჯავთ :)
ავტორი:
უგემრიელესი ნამცხვარი ვიქტორია ბისკვიტის ორი ფენითა და ხილის ჯემით.
უგემრიელესი ნამცხვარი ვიქტორია ბისკვიტის ორი ფენითა და ხილის ჯემით.
ავტორი:
გთავაზობთ ყველაზე მარტივ რეცეპტს გემრიელი ნამცხვრის მოსამზადებლად.
გთავაზობთ ყველაზე მარტივ რეცეპტს გემრიელი ნამცხვრის მოსამზადებლად.
ავტორი:
შოკოლადის ნამცხვარი გერმანიიდან ქოქოსისა და პეკანის კრემით. დაამშვენებს დაბადების დღის სუფრებს :)
შოკოლადის ნამცხვარი გერმანიიდან ქოქოსისა და პეკანის კრემით. დაამშვენებს დაბადების დღის სუფრებს :)
ავტორი: