რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მინი მაფინები

ამ მაფინებს ისეთივე გემო აქვს, როგორიც დარიჩინიან დონატებს! საიდუმლო ინგრედიენტი კი მუსკატის კაკალია.
ამ მაფინებს ისეთივე გემო აქვს, როგორიც დარიჩინიან დონატებს! საიდუმლო ინგრედიენტი კი მუსკატის კაკალია.

0:40:00
24 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
12   ჭიქა შაქარი
14   ჭიქა გამდნარი მარგარინი
34   ჩ/კ დაფქული მუსკატის კაკალი
12   ჭიქა რძე
1   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
1   ჭიქა ფქვილი
14   ჭიქა გამდნარი მარგარინი
12   ჭიქა შაქარი
1   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 190 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 24 ჭიქიან მაფინის საცხობ ფორმას.

2

დიდ თასში აურიეთ ½ ჭიქა შაქარი, ¼ ჭიქა მარგარინი და მუსკატის კაკალი. შეურიეთ რძე, შემდეგ გამაფხვიერებელი და ფქვილი. კარგად აურიეთ. მიღებული ცომით მაფინის ფორმები ნახევრამდე ამოავსეთ.

3

აცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში ოდნავ გადაბრაწვამდე 15–20 წუთით.

4

სანამ მაფინები ცხვება, პატარა თასში მოათავსეთ ¼ ჭიქა გამდნარი მარგარინი. სხვა თასში აურიეთ ½ ჭიქა შაქარი და დარიჩინი. გამომცხვარი მაფინები ამოიღეთ ფორმიდან და თითოეული ჯერ გამდნარ მარგარინში ამოავლეთ, ხოლო შემდეგ შაქრისა და დარიჩინის ნაზავში. გააცივეთ და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გარგარისა და იოგურტის არაჩვეულებრივი კომბინაცია – რაც მაფინებს რბილს და არომატულს ხდის.
გარგარისა და იოგურტის არაჩვეულებრივი კომბინაცია – რაც მაფინებს რბილს და არომატულს ხდის.
ავტორი:
მაფინები ხრამუნა ზედაპირით და წვნიანი ყურძნით. ჩაიტკბარუნეთ პირი :)
მაფინები ხრამუნა ზედაპირით და წვნიანი ყურძნით. ჩაიტკბარუნეთ პირი :)
ავტორი:
ტკბილი მაფინების ნაცვლად სცადეთ მარილიანი მაფინები ყველითა და ლორით :)
ტკბილი მაფინების ნაცვლად სცადეთ მარილიანი მაფინები ყველითა და ლორით :)
ავტორი:
წარმოგიდგენთ უგემრიელესი ბანანის მაფინების უმარტივეს რეცეპტს.
წარმოგიდგენთ უგემრიელესი ბანანის მაფინების უმარტივეს რეცეპტს.
ავტორი: