რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ყურძნის მაფინები

მაფინები ხრამუნა ზედაპირით და წვნიანი ყურძნით. ჩაიტკბარუნეთ პირი :)
მაფინები ხრამუნა ზედაპირით და წვნიანი ყურძნით. ჩაიტკბარუნეთ პირი :)

0:50:00
15 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა შაქარი
12   ჭიქა უმარილო კარაქი
2   ცალი კვერცხი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2 12   ჭიქა ფქვილი
1   ჩ/კ საცხობი სოდა
34   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
14   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
1   ჭიქა მოუხდელი რძე
1 12   ჭიქა ყურძნის მარცვლები
1   ჭიქა შაქარი მოსაყრელად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე. მიქსერით შაქარი და კუბიკებად დაჭრილი კარაქი(ოთახის ტემპერატურის) ფაფუკი მასის მიღებამდე 3–5 წუთით თქვიფეთ. დაუმატეთ კვერცხები(ოთახის ტემპერატურის) სათითაოდ, თასის კიდეები კოვზით ჩაწმინდეთ და დაუმატეთ ვანილის ექსტრაქტი.

2

საშუალო თასში აურიეთ ფქვილი, სოდა, გამაფხვიერებელი და დარიჩინი. ფქვილის ნაზავის მესამედი კვერცხის ნაზავს დაუმატეთ და ათქვიფეთ. შემდეგ შეურიეთ რძის ნახევარი. დაუმატეთ კიდევ ფქვილის მესამედი, ათქვიფეთ და შეურიეთ დარჩენილი რძე. შეათქვიფეთ დარჩენილი ფქვილიც. თქვიფეთ კარგად და საჭიროებისამებრ, თასის გვერდები კოვზით ჩაწმინდეთ. შეურიეთ შუაზე გაჭრილი და კურკაგაცლილი ყურძენი.

3

მოუსვით ცხიმი მაფინის საცხობ 15 ჭიქიან ფორმას. თითოეული ჭიქა ცომით თითქმის ბოლომდე ამოავსეთ. მოაყარეთ შაქარი და აცხვეთ 15–20 წუთით, გადაბრაწვამდე. გააგრილეთ ფორმაშივე. მიირთვით თბილი ან გააგრილეთ და შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში სამ დღემდე.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მაფინები ნებისმიერი დღის საუკეთესო დასაწყისია! დილიდანვე შეიქმენით გემრიელი განწყობა და გაახალისეთ ოჯახი :)
მაფინები ნებისმიერი დღის საუკეთესო დასაწყისია! დილიდანვე შეიქმენით გემრიელი განწყობა და გაახალისეთ ოჯახი :)
ავტორი:
ყველაზე გემრიელი მინი მაფინების საიდუმლო მუსკატის კაკალშია. მოამზადეთ და გაილამაზეთ საუზმე :)
ყველაზე გემრიელი მინი მაფინების საიდუმლო მუსკატის კაკალშია. მოამზადეთ და გაილამაზეთ საუზმე :)
ავტორი:
ნატურალური და ცოცხალი ინგრედიენტების გამოიყენებით ჯანსაღ და ამასთან უგემრიელეს მარწყვის დესერტს მიიღებთ.
ნატურალური და ცოცხალი ინგრედიენტების გამოიყენებით ჯანსაღ და ამასთან უგემრიელეს მარწყვის დესერტს მიიღებთ.
ავტორი:
ამ მაფინებს ისეთივე გემო აქვს, როგორიც დარიჩინიან დონატებს! საიდუმლო ინგრედიენტი კი მუსკატის კაკალია.
ამ მაფინებს ისეთივე გემო აქვს, როგორიც დარიჩინიან დონატებს! საიდუმლო ინგრედიენტი კი მუსკატის კაკალია.
ავტორი: