რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გარგარის მაფინები

გარგარისა და იოგურტის არაჩვეულებრივი კომბინაცია – რაც მაფინებს რბილს და არომატულს ხდის.
გარგარისა და იოგურტის არაჩვეულებრივი კომბინაცია – რაც მაფინებს რბილს და არომატულს ხდის.

0:45:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
12   ჭიქა შაქარი
2   ჩ/კ ვანილი შაქრით
2   ცალი კვერცხი
12   ჭიქა იოგურტი
4   ს/კ კარაქი, ოთახის ტემპერატურის
მწიკვი მარილი
1   ჭიქა ფქვილი
2   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
10   ცალი გარგარი
13   ჭიქა ფქვილი
14   ჭიქა შაქარი
14   ჭიქა გამდნარი კარაქი
1   ჩ/კ დარიჩინი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 190 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 12 ჭიქიან მაფინის საცხობ ფორმას ან ჩააფინეთ საცხობი ქაღალდი და მოუსვით ცხიმი.

2

თავზე მოსაყრელად: პატარა თასში აურიეთ 1/3 ჭიქა ფქვილი, ¼ ჭიქა შაქარი და დარიჩინი. დაუმატეთ ¼ ჭიქა გამდნარი კარაქი და ჩანგლით ფხვიერი მასის მიღებამდე ურიეთ.

3

მაფინისათვის: დიდ თასში აურიეთ ½ ჭიქა ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი. შეურიეთ გათლილი და დაჭრილი გარგარის 2/3 ნაწილი და ფქვილში კარგად ამოავლეთ.

4

საშუალო თასში ½ ჭიქა შაქარი და 4 ს/კ კარაქი ფაფუკი მასის მიღებამდე თქვიფეთ.

5

დაუმატეთ კვერცხი სათითაოდ. შეურიეთ იოგურტი, ვანილი და თქვიფეთ კარგად შერევამდე.

6

იოგურტისა და კვერცხის ნაზავი ფქვილის ნაზავს დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.

7

ცომი წინასწარ გამზადებულ მაფინების ფორმაში კოვზით გადაიტანეთ. ამოავსეთ ფორმის 2/3 ნაწილი. შემდეგ მოალაგეთ დარჩენილი დაჭრილი გარგარი და ბოლოს მოაყარეთ წინასწარ გამზადებული კარაქის, შაქრის, ფქვილისა და დარიჩინის ნაზავი.

8

აცხვეთ 20–25 წუთით, ან სანამ ცენტრში მოთავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ.

9

5 წუთით ფორმაშივე გააგრილეთ, შემდეგ კი რკინის ცხაურზე გადმოიტანეთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
უგემრიელესი ვაშლის მაფინები საუკეთესო დესერტია მეგობრების ტკბილად გასამასპინძებლად.
უგემრიელესი ვაშლის მაფინები საუკეთესო დესერტია მეგობრების ტკბილად გასამასპინძებლად.
ავტორი:
ტკბილი მაფინების ნაცვლად სცადეთ მარილიანი მაფინები ყველითა და ლორით :)
ტკბილი მაფინების ნაცვლად სცადეთ მარილიანი მაფინები ყველითა და ლორით :)
ავტორი:
გემრიელი შვრიის მაფინები, რომლებიც მალე ცხვება. ისიამოვნეთ, ეს კულინარიაა.
გემრიელი შვრიის მაფინები, რომლებიც მალე ცხვება. ისიამოვნეთ, ეს კულინარიაა.
ავტორი:
ნატურალური და ცოცხალი ინგრედიენტების გამოიყენებით ჯანსაღ და ამასთან უგემრიელეს მარწყვის დესერტს მიიღებთ.
ნატურალური და ცოცხალი ინგრედიენტების გამოიყენებით ჯანსაღ და ამასთან უგემრიელეს მარწყვის დესერტს მიიღებთ.
ავტორი: