რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მარტივი საზაფხულო სუპი

მარტივი და გემრიელი საზაფხულო წვნიანი.
მარტივი და გემრიელი საზაფხულო წვნიანი.

0:40:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ს/კ ზეითუნის ზეთი
12   თავი დაჭრილი დიდი ხახვი
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
4   ცალი პატარა წითელი კარტოფილი
ზღვის მარილი და შავი პილპილი
3   ტარო სიმინდი
2   ჭიქა ბოსტნეულის ბულიონი
2   ჭიქა რძე
3   თავი დაჭრილი მწვანე ხახვი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საშუალო ტემპერატურაზე დიდ ქვაბში ჩაასხით ზეითუნის ზეთი, ჩაყარეთ ხახვი და ნიორი და თუშეთ 3–4 წუთით. დაუმატეთ დაჭრილი კარტოფილი და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. დააფარეთ და თუშეთ კიდევ 4–5 წუთით. დაუმატეთ სიმინდის მარცვლები (ნაწილი მოსართავად გადაინახეთ) და კარგად ამოურიეთ.

2

დაუმატეთ ბულიონი და რძე, დააფარეთ და წამოადუღეთ. შეამცირეთ ტემპერატურა და ხარშეთ კარტოფილების დარბილებამდე. სუპის ¾ ნაწილი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე დააბლენდერეთ. შემდეგ ისევ ქვაბშივე ჩაასხით და დაბალ ტემპერატურაზე შესქელებამდე, დაახლოებით 10 წუთით ადუღეთ. მორთეთ დაჭრილი მწვანე ხახვით, გადანახული სიმინდის მარცვლებითა და შავი პილპილით. კარგი ფერისათვის მოაყარეთ ცოტაოდენი პაპრიკა.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გაზაფხული მჟაუნას სეზონია. მოამზადეთ მარტივად უგემრიელესი მომჟაო სუპი ამ რეცეპტის დახმარებით.
გაზაფხული მჟაუნას სეზონია. მოამზადეთ მარტივად უგემრიელესი მომჟაო სუპი ამ რეცეპტის დახმარებით.
ავტორი:
ზამთრის ცივ დღეებში ვიტამინებით სავსე უგემრიელესი წვნიანი ნამდვილად შეუცვლელია
ზამთრის ცივ დღეებში ვიტამინებით სავსე უგემრიელესი წვნიანი ნამდვილად შეუცვლელია
ავტორი:
ამ საზაფხულო წვნიანის მთავარი ინგრედიენტი სიმინდია, რომელიც კერძს განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს.
ამ საზაფხულო წვნიანის მთავარი ინგრედიენტი სიმინდია, რომელიც კერძს განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს.
ავტორი:
მარტივი საზაფხულო ბორშის რეცეპტი - გასაოცარი ფერითა და გემოთი.
მარტივი საზაფხულო ბორშის რეცეპტი - გასაოცარი ფერითა და გემოთი.
ავტორი: