რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ლორის და ყველის როლ–ომლეტი

ეს შესანიშნავი საუზმე ძალიან მარტივად მოსამზადებელია სახლის პირობებში.
ეს შესანიშნავი საუზმე ძალიან მარტივად მოსამზადებელია სახლის პირობებში.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

შეგიძლიათ, თქვენი გემოვნებით თავისუფლად იხელმძღვანელოთ: დაამატოთ ბეკონი, სოსისი, ნიორი და სხვა.
 

რეცეპტის ინგრედიენტები
6   ცალი კვერცხი
1   ჭიქა რძე
12   ჭიქა ფქვილი
12   ჩ/კ მარილი
14   ჩ/კ შავი პილპილი
1   ჭიქა დაჭრილი შემწვარი ლორი
1   ჭიქა გახეხილი ყველი ჩედერი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 230°C-მდე.

2

ათქვიფეთ კვერცხი და რძე აფუებამდე. დაამატეთ ფქვილი, მარილი და პილპილი, თქვიფეთ მანამ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.

3

ჩაასხით ცხიმწასმულ 25×35 სმ საცხობ ფორმაში და აცხვეთ 10-15 წუთის განმავლობაში ისე, რომ კვერცხმა შეწვა ვერ მოასწროს (ცხობის დრო დამოკიდებულია თქვენს ღუმელზე, ჭურჭელზე, ამიტომ თვალი გეჭიროთ კვერცხზე, რადგან შეიძლება, გაცილებით ადრე გამაგრდეს).

4

შემდეგ მოაყარეთ 1 ჭიქა დაჭრილი ლორი( ან უმი ლორის 9 თხელი ნაჭერი) ან თავზე თანაბრად დააწყვეთ თხელი ნაჭრები. მოაფრქვიეთ ყველი და აცხვეთ დამატებით 5 წუთით, სანამ ყველი არ გადნება.

5

გამომცხვარი ომლეტი სიგრძეში საცხობ ლანგარზევე გადაახვიეთ, გადაიტანეთ თეფშზე და დაჭერით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
პიკანტურად ჩაშუშული ქათამი კორეული სამზარეულოდან. ამ გემრიელად ქათმის კერძს დაკდორითანგს უწოდებენ.
პიკანტურად ჩაშუშული ქათამი კორეული სამზარეულოდან. ამ გემრიელად ქათმის კერძს დაკდორითანგს უწოდებენ.
ავტორი:
მიირთვით კალმარი გემრიელად, პაშტეტით, კვერცხით, ბოსტნეულითა და ვიტამინებით მდიდარი მწვანილით.
მიირთვით კალმარი გემრიელად, პაშტეტით, კვერცხით, ბოსტნეულითა და ვიტამინებით მდიდარი მწვანილით.
ავტორი:
საოჯახო რეცეპტი, რომლის მეშვეობითაც მოხარშულ კვერცხს მეტად გემრელს გახდით ნივრისა და მაიონეზის სოუსით.
საოჯახო რეცეპტი, რომლის მეშვეობითაც მოხარშულ კვერცხს მეტად გემრელს გახდით ნივრისა და მაიონეზის სოუსით.
ავტორი:
ორიგინალური და უგემრიელესი ბადრიჯნის ნავები, მადისაღმძვრელი ყველის შიგთავსით.
ორიგინალური და უგემრიელესი ბადრიჯნის ნავები, მადისაღმძვრელი ყველის შიგთავსით.
ავტორი: