რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კრეკერი

კრეკერები – შინ მომზადებული ნამდვილი მხიარულება ! გაახარეთ პატარები :)
კრეკერები – შინ მომზადებული ნამდვილი მხიარულება ! გაახარეთ პატარები :)

0:40:00
5 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა ფქვილი
3   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
1   ს/კ შაქარი
1   ჩ/კ მარილი
6   ს/კ ცივი უმარილო კარაქი
3   ს/კ გამდნარი უმარილო კარაქი
2   ს/კ მცენარეული ზეთი
23   ჭიქა წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე.

2

სამზარეულოს კომბაინში მოათავსეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, შაქარი, ½ ჩ/კ მარილი და კარგად აურიეთ.

3

თანდათანობით შეურიეთ პატარ–პატარა ნაწილებად დაჭრილი ცივი კარაქი და ათქვიფეთ.

4

დაუმატეთ მცენარეული ზეთი და ათქვიდეთ.

5

ეტაპობრივად შეურიეთ წყალი და ყოველი დამატების შემდეგ ათქვიფეთ. ნელ–ნელა მიიღებთ ცომის გუნდას.

6

მიღებული ცომი რაც შეგიძლიათ თხლად გააბრტყელეთ.

7

ცომი ორცხობილის საჭრელი ფორმებით გამოჭერით. შეგიძლიათ თქვენთვის სასურველი ნებისმიერი ფორმა გამოჭრათ.

8

გამოჭრილი ფორმები დაჩხვლიტეთ. ეს ნაჩხვლეტები არ არის მხოლოდ ვიზუალური გაფორმებისათვის. ისინი კრეკერს სწორად გამოცხობაში ეხმარებიან.

9

საცხობ ლანგარზე პერგამენტი დააფინეთ და კრეკერები დააწყვეთ. აცხვეთ 10 წუთით ან გადაბრაწვამდე.

10

სანამ კრეკერები ცხვება გაადნეთ 3 ს/კ კარაქი და შეურიეთ ½ ჩ/კ მარილი. (მარილის რაოდენობა შეგიძლიათ, გემოვნებისამებრ, გაზარდოთ ან შეამციროთ).

11

როგორც კი ღუმელიდან გამოიღებთ, ფუნჯით მარილიანი კარაქი წაუსვით.

12

გააცივეთ და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ისეთი სახალისო და ისეთი გემრიელია, რომ გირჩევთ აუცილებლად მოამზადოთ :)
ისეთი სახალისო და ისეთი გემრიელია, რომ გირჩევთ აუცილებლად მოამზადოთ :)
ავტორი:
სოკოს ასე შეწვა ძალიან მარტივია, შედეგი კი ძალიან გემრიელი :)
სოკოს ასე შეწვა ძალიან მარტივია, შედეგი კი ძალიან გემრიელი :)
ავტორი:
გარედან ხრაშუნა და შიგნიდან რბილი ხახვის რგოლები გემრიელი წასახემსებელია.
გარედან ხრაშუნა და შიგნიდან რბილი ხახვის რგოლები გემრიელი წასახემსებელია.
ავტორი:
გამომცხვარი გოგრა არომატული და გამორჩეულად გემრიელია– გოგრის მოყვარულებო არ გამოტოვოთ :)
გამომცხვარი გოგრა არომატული და გამორჩეულად გემრიელია– გოგრის მოყვარულებო არ გამოტოვოთ :)
ავტორი: