რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ხაჭოს დესერტი

გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
3

None
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
ხაჭო 300 გრ
არაჟანი 500 გრ
შაქარი 200 გრ
2 შეკვრა ვანილი
მარწყვი 1 კგ
ჟელე 50 გრ
ორცხობილა 500 გრ
კარაქი 150 გრ
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

თქვენთვის სასურველი ორცხობილა კარგად დაფᲨვენით. 150გრ კარაქი გაადნეთ და შეურიეთ ორცხობილას, შემდეგ გადაიტანეთ ყალიბᲨი და 20 წუთით მოათავსეთ მაცივარში.

2

30 გრ ჟელეს დავასხათ ანადუღარი წყალი, სანამ ჟელე აფუვდება მოვამზადოთ შიგთავსი. ხაჭო მოვათავსოთ ჯამში და კარგად გავთქვიფოთ, ნელნელა დავამატოთ არაჟანი და შაქარი. ერთგვაროვანი მასის მიღების შემდეგ, ერთ მუჭა მარწყვს ვაბლენდერებთ და ვასხამთ მასაში (ამით ის მიიღებს ფერს და მარწყვის გემოთიც გაჯერდება) მიღებულ მასას ჩააყარეთ ვანილი. (იმისთვის, რომ შიგთავსში იგრძნოთ მარწყვის რბილობები, შეგიძლიათ ჩააჭრათ კიდეც) ავუფებულ ჟელატინს გავადნობთ გასქურაზე, არ ვაცლით ადუღებას. ვუმატებთ მზა შიგთავსს, ვურევთ კარგად, ვასხამთ ყალიბᲨი და ვინახავთ მაცივარში, რაც უფრო დიდ ხანს დავაყოვნებთ, მით უფრო კარგად შეიკვრება მასა.

3

მარწყვს დავჭრით თხელ ფენებად, ამასობაᲨი 20 გრ ჟელატინს ვამზადებთ იგივე წესით, 2 ს/კ შაქართან ერთად ვადნობთ. დაჭრილ მარწყვით ვაფორმებთ დესერტს სურვილისამებრ და ზემოდან ვასხამთ ჟელეს, ვათავსებთ მაცივარᲨი 1 საათით და დესერტი მზადაა.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ ვაშლის დონატები და დაატკბეთ თქვენი დღეები :)
მოამზადეთ ვაშლის დონატები და დაატკბეთ თქვენი დღეები :)
ავტორი:
სიცილიაში შავი თუთის გრანიტას ყველა ტრადიციული მენიუს დასაწყისში წააწყდებით.
სიცილიაში შავი თუთის გრანიტას ყველა ტრადიციული მენიუს დასაწყისში წააწყდებით.
ავტორი:
მარტივი და გემრიელი ოჯახური დესერტის რეცეპტი. გამომცხვარი ცხელი ვაშლი საუკეთესო საუზმეა ცივი დილისთვის.
მარტივი და გემრიელი ოჯახური დესერტის რეცეპტი. გამომცხვარი ცხელი ვაშლი საუკეთესო საუზმეა ცივი დილისთვის.
ავტორი: