რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ნუში დარიჩინით

დარიჩინში შემწვარი ნუში ის სასუსნავია, რომელიც ნებისმიერ სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს!
დარიჩინში შემწვარი ნუში ის სასუსნავია, რომელიც ნებისმიერ სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს!

0:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ცალი კვერცხის ცილა
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
4   ჭიქა ნუში
12   ჭიქა შაქარი
12   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
14   ჩ/კ მარილი
1   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 120 C გრადუსზე. საცხობ ფირფიტას მოაცხეთ ცოტაოდენი ცხიმი.

2

ოდნავ გათქვიფეთ კვერცხის ცილა. შემდეგ ჩაუმატეთ ვანილის ექსტრაქტი და თქვიფეთ, სანამ კარგად არ აქაფდება(ნუ მიიყვანთ გამკვრივებამდე). ჩაუმატეთ ნუში და ურიეთ, სანამ ცილით კარგად არ დაიფარება.

3

ერთმანეთს შეურიეთ შაქარი, ყავისფერი შაქარი(არასავალდებულო*), მარილი და დარიჩინი. შემდეგ მოაყარეთ ცილიან ნუშებს. მსუბუქად შეურიეთ(შეანჯღრიეთ ჭურჭელი) და გადაიტანეთ საცხობ ფირფიტაზე.

4

აცხვეთ ერთი საათის განმავლობაში, სანამ ნუში ოქროსფერი შეფერილობის არ გახდება. თან დროგამოშვებით ურიეთ, ყოველ15-20 წუთში.

5

კარგად გააცივეთ და გემრიელად მიირთვით!

P.S.
ცხობისას სასურველია პერგამენტის ქაღალდის გამოყენება

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გიყვართ ატამი?  1 საათში თქვენი საყვარელი ხილი თქვენს საყვარელ დესერტად გადაიქცევა ;)
გიყვართ ატამი? 1 საათში თქვენი საყვარელი ხილი თქვენს საყვარელ დესერტად გადაიქცევა ;)
ავტორი:
მიირთვით სადილის შემდეგ ეს საუცხოოდ მომზადებული გოგრა, რომელიც სავსეა შემოდგომის ხილით :)
მიირთვით სადილის შემდეგ ეს საუცხოოდ მომზადებული გოგრა, რომელიც სავსეა შემოდგომის ხილით :)
ავტორი:
სიცილიაში შავი თუთის გრანიტას ყველა ტრადიციული მენიუს დასაწყისში წააწყდებით.
სიცილიაში შავი თუთის გრანიტას ყველა ტრადიციული მენიუს დასაწყისში წააწყდებით.
ავტორი: