რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

წითელი ლობიო ტომატით

ალბათ არ არსებობს ოჯახი, სადაც ლობიოს მომზადება არ იციან, თუმცა ყველა მაინც თავისებურად ამზადებს.
ალბათ არ არსებობს ოჯახი, სადაც ლობიოს მომზადება არ იციან, თუმცა ყველა მაინც თავისებურად ამზადებს.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. წითელი ლობიო
2   თავი ხახვი
3   კბილი ნიორი
2   ს/კ ტომატ-პასტა
დაფქვილი წითელი წიწაკა
დაფქვილი ქონდარი
3   ცალი დაფნის ფოთოლი
ცოცხალი ქინძი და ნიახური
ცოცხალი ოხრახუში და კამა
2   ღერი პრასი
მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ლობიო ჩავყაროთ ქვაბში, დავასხათ წყალი და წამოვადუღოთ. პირველი წყალი გადავღვაროთ. დავასხათ ახალი და დავაცადოთ მოხარშვა.

2

როდესაც ლობიო მოიხარშება, კარგად ამოვლესოთ (ამოვზილოთ) თავისსავე წყალში. თუ გვინდა, რომ სქელი გამოვიდეს, ცოტა წყალი გადავუღვაროთ. თუ არა მაშინ დავტოვოთ ისე, როგორც არის.

3

ზეთიან ტაფაში კარგად მოვშუშოთ ხახვი და დავამატოთ ტომატ პასტა. ამოვურიოთ და ვუქნათ ლობიოს.

4

დავამატოთ ლობიოს დაფქული წიწაკა და ქონდარი. ჩავაჭყლიტოთ ნიორი. ჩავაგდოთ დაფნის ფოთოლი და ჩავაჭრათ ქინძი, ნიახური, ოხრახუში, კამა და პრასი. 5 წუთით გავაჩეროთ ცეცხლზე.

5

შემდეგ დავამატოთ მარილი და ჩვენი გემრიელი ლობიოც მზად არის. გემრიელად მიირთვით!

პ.ს.

ცოცხალი კამის უქონლობის შემთხვევაში ვუქნათ გამხმარი/დაფქვილი კამა. და კიდევ, არც პრასის უქონლობაა საგანგაშო. უბრალოდ თუ გვაქვს, კერძი იდეალური გამოვა ^_^

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ერთ–ერთი გამორჩეული ქართული კერძი, რომელიც ძირითადად გავრცელებულია აღმოსავლეთ საქართველოს მთებში.
ერთ–ერთი გამორჩეული ქართული კერძი, რომელიც ძირითადად გავრცელებულია აღმოსავლეთ საქართველოს მთებში.
ავტორი:
ეს რეცეპტი ახალბედა დიასახლისებს უგემრიელესი წანდილის, იგივე კოლიოს მომზადებაში დაგეხმარებათ.
ეს რეცეპტი ახალბედა დიასახლისებს უგემრიელესი წანდილის, იგივე კოლიოს მომზადებაში დაგეხმარებათ.
ავტორი:
გებჟალია, დარბილებული ყველის კერძი სამეგრელოდან, შეგიძლიათ მაწონთან ერთად მოამზადოთ.
გებჟალია, დარბილებული ყველის კერძი სამეგრელოდან, შეგიძლიათ მაწონთან ერთად მოამზადოთ.
ავტორი:
სინორი ნოყიერი აჭარული კერძია. მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ სინორის სპეციალური ფირფიტები ან ლავაში, ნადუღი და კარაქი.
სინორი ნოყიერი აჭარული კერძია. მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ სინორის სპეციალური ფირფიტები ან ლავაში, ნადუღი და კარაქი.
ავტორი: