რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სოკოს რიზოტო

რიზოტო იტალიური კერძია – სოკოს რიზოტო კი ამ კერძის ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ვარიაციაა.
რიზოტო იტალიური კერძია – სოკოს რიზოტო კი ამ კერძის ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ვარიაციაა.

1:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
8   ჭიქა ქათმის ბულიონი
1   ს/კ ზეითუნის ზეთი
1   თავი წვრილად დაჭრილი ხახვი
2   ს/კ კარაქი (გაყოფილი)
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
450   გრამი დაჭრილი ქამა სოკო
1   ცალი დაფნის ფოთოლი
4   ღერი დაჭრილი ქონდარი
მარილი
ახლად დაფქული შავი პილპილი
2   ჭიქა მრგვალი ბრინჯი
12   ჭიქა თეთრი ღვინო
1   ჭიქა გახეხილი პარმეზანი
34   ჭიქა გაყინული ბარდა
2   ს/კ დაჭრილი ოხრახუში
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საშუალო ტემპერატურაზე საშუალო ქვაბში აადუღეთ ქათმის ბულიონი. შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა.

2

დიდ ქვაბში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. თუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაახლოებით 5 წუთით, მოურიეთ ხშირად. დაუმატეთ 1 ს/კ კარაქი, ნიორი, დაჭრილი სოკო, დაფნა და ქონდარი. თუშეთ სოკოს დარბილებამდე და შებრაწვამდე, დაახლოებით 4 წუთით. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. სოკოს ნაზავი ქვაბიდან გადმოიღეთ.

3

დარჩენილი 1 ს/კ კარაქი ქვაბში გაადნეთ და დაუმატეთ ბრინჯი. ურიეთ სწრაფ–სწრაფად, დაახლოებით 2 წუთით. დაუმატეთ ღვინო და ხარშეთ ღვინის ამოშრობამდე.

4

დაუმატეთ 1 ჭიქა ცხელი ბულიონი. ურიეთ ხშირად, ხარშეთ სითხის შეწოვამდე. დაუმატეთ თითო–თითო ჭიქა დარჩენილი ბულიონი და თითოეული ჭიქის დამატების შემდეგ დაელოდეთ, რომ ბრინჯმა სითხე შეიწოვოს. ადუღეთ ბრინჯის მოხარშამდე (შესაძლოა ბულიონი მთლიანად არ დაგჭირდეთ).

5

სოკოს ნაზავი ქვაბში ბრინჯს დაუმატეთ.

6

შეურიეთ პარმეზანი და გალღობილი ბარდა. მორთეთ ოხრახუშით. მიირთვით თბილი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გემრიელი სალათების მომზადებაში იტალიური სალათის საკმაზი დაგეხმარებათ. გამოდის დაახლოებით 1 ჭიქა.
გემრიელი სალათების მომზადებაში იტალიური სალათის საკმაზი დაგეხმარებათ. გამოდის დაახლოებით 1 ჭიქა.
ავტორი:
იტალიური კერძის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.
იტალიური კერძის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.
ავტორი:
ლამაზი და ორიგინალური, ამასთან ძალიან გემრიელი კერძი, რომელიც ნამდვილად საჭიროებს იმპროვიზაციას!
ლამაზი და ორიგინალური, ამასთან ძალიან გემრიელი კერძი, რომელიც ნამდვილად საჭიროებს იმპროვიზაციას!
ავტორი:
იტალიური ომლეტის მომზადება ძალიან მარტივი და სახალისოა. მოიმარაგეთ ბოსტნეული და შეუდექით გემრიელი საუზმის მომზადებას :)
იტალიური ომლეტის მომზადება ძალიან მარტივი და სახალისოა. მოიმარაგეთ ბოსტნეული და შეუდექით გემრიელი საუზმის მომზადებას :)
ავტორი: