რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ფრიტატა კარტოფილის ჭიქაში

ლამაზი და ორიგინალური, ამასთან ძალიან გემრიელი კერძი, რომელიც ნამდვილად საჭიროებს იმპროვიზაციას!
ლამაზი და ორიგინალური, ამასთან ძალიან გემრიელი კერძი, რომელიც ნამდვილად საჭიროებს იმპროვიზაციას!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

ფრიტატას კარტოფილის ჭიქებში სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაუმატოთ სხვადასხვა მწვანილი, სანელებელი და ყველი.

რეცეპტის ინგრედიენტები
600   გრამი კარტოფილი
1   ს/კ ფქვილი
2   ს/კ ზეთი
მარილი და პილპილი
7   ცალი კვერცხი
14   ჭიქა დაჭრილი ბულგარული წიწაკა
14   ჭიქა დაჭრილი ხახვი
14   ჭიქა დაჭრილი ხალაპენიო
14   ჭიქა ნაღებისა და რძის ნარევი
14   ჭიქა დაჭრილი ქინძი
12   ჭიქა გახეხილი ან დაფშვნილი ყველი
1 12   ს/კ მწვანე ჩილი
12   ჩ/კ ძირა
მარილი და პილპილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გათალეთ და მსხვილად გახეხეთ კარტოფილი, გაავლეთ წყალში და შემდეგ კარგად გადაწურეთ. რჩევა: ლიმონის წვენი თქვენს კარტოფილს თეთრ ფერს შეუნარჩუნებს.

2

შეურიეთ გახეხილ კარტოფილს ფქვილი, ზეითუნის ზეთი, პილპილი და მარილი. გემოვნებისამებრ დაამატეთ სხვა სანელებლები ან გახეხილი ყველი.

3

წაუსვით ცხიმი 12 ჭიქიან მაფინების/კექსის საცხობ ფორმას. ჩააფინეთ ფორმებში გახეხილი კარტოფილი ისე, რომ ბუდეს დაემსგავსოს. ნორმალურია, თუ კარტოფილი ამოცდება ზედაპირს, რადგან ცხობისას ის მაინც შევიწროვდება.

4

აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 190 C–ზე 30–40 წუთის განმავლობაში. ცხობის დრო ასევე დამოკიდებულია იმაზე, თუ რამდენად ხრაშუნა ჭიქები გსურთ, გამოვიდეს.

5

სანამ ჭიქები გამოცხვება, მოამზადეთ ფრიტატა. კარგად მოთუშეთ ტაფაზე ხახვი, ხალაპენიო(ცხარე წიწაკა) და წითელი ბულგარული წიწაკა ერთ ჩაის კოვზ ზეთთან ერთად. კვერცხის დამატებამდე ცოტა შეაგრილეთ.

6

კარგად ათქვიფეთ კვერცხი და დაამატეთ მოთუშული ბოსტნეული, ნაღები, ძირა, ქინძი, მწვანე ჩილი და ყველი. მარილი და პილპილი გემოვნებით.

7

გამოიღეთ კარტოფილის ჭიქები ღუმელიდან და შეავსეთ კვერცხის ნარევით. შედგით კვლავ ღუმელში და აცხვეთ 10–15 წუთით, კვერცხის გამყარებამდე.

გაუზიარეთ სხვებსაც და ორმაგად ისიამოვნეთ!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
იტალიური კერძის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.
იტალიური კერძის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.
ავტორი:
გემრიელი სალათების მომზადებაში იტალიური სალათის საკმაზი დაგეხმარებათ. გამოდის დაახლოებით 1 ჭიქა.
გემრიელი სალათების მომზადებაში იტალიური სალათის საკმაზი დაგეხმარებათ. გამოდის დაახლოებით 1 ჭიქა.
ავტორი:
პანეტონე - პასკა იტალიურად :)
პანეტონე - პასკა იტალიურად :)
ავტორი: