რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

პანეტონე

პანეტონე - პასკა იტალიურად :)
პანეტონე - პასკა იტალიურად :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
13   ჭიქა თბილი წყალი(45C°)
2   შეკვრა მშრალი აქტიური საფუარი
4   ჭიქა ფქვილი
12   ჭიქა თბილი რძე
23   ჭიქა შაქარი
4   ცალი კვერცხი
3   ცალი კვერცხის გული
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
12   ს/კ უმარილო კარაქი
2   ჭიქა ცუკატები
2 12   ჩ/კ გახეხილი ლიმონის კანი
2   ს/კ გახეხილი ფორთოხლის კანი
2   ს/კ დამდნარი კარაქი
1   ს/კ ნაღები
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მცირე ზომის თასი გამოავლეთ ცხელი წყლით. ჩაასხით 1/3 ჭიქა თბილი წყალი და ჩაუმატეთ ერთი შეკვრა საფუარი. მისი წყალში გახსნის შემდეგ ჩაუმატეთ 1/2 ჭიქა ფქვილი, შეფუთეთ და გადადგით 30 წუთით, სანამ მოცულობაში არ გაორმაგდება. შემთბარ რძეს მოაფრქვიეთ დარჩენილი საფუარი და გადადგით, სანამ კარგად გაიხსნება. ამასობაში ერთმანეთს ცალკე შეურიეთ შაქარი, ოთხი კვერცხი, ორი კვერცხის გული და ვანილი. ჩაუმატეთ ჯერ რძიანი, შემდეგ ფქვილიანი მასა და შეურიეთ კარგად.

2

ერთმანეთს შეურიეთ კარაქი და დარჩენილი 3 1/2 ჭიქა ფქვილი ფხვიერი მასის მიღებამდე. ნელ-ნელა ჩაუმატეთ ცომის მასას და 3-4-ჯერ სწრაფად მოურიეთ. შემდეგ ჩაუმატეთ ცუკატები (სხვადასხვა სასურველი ხილის) და ციტრუსების გახეხილი კანი. გადაიტანეთ ცომი ცხიმმოსხმულ თასში, დაფარეთ კულინარიული ცელოფნით და დადგით თბილ ადგილას 2-3 საათით(საჭიროა, რომ გაორმაგდეს ცომის მოცულობა).

3

სამ ცალ 7.5სმ ზომის ქაღალდის საცხობ ფორმას შიგნიდან მოაცხეთ 2 სუფრის კოვზი მდნარი კარაქი. გადმოიტანეთ ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე და მოზილეთ რამდენიმე წამით. შემდეგ დაყავით ის სამ ნაწილად და აგორგოლავეთ თითოეული ბურთის ფორმის მიღებამდე. მოათავსეთ ისინი ფორმებში და განალაგეთ ერთმანეთისგან 10-10სმ დაშორებით საცხობ ფირფიტაზე. კვლავ გადააფარეთ კულინარიული ცელოფანი და დადგით თბილ ადგილას 2 საათით.

4

გააცხელეთ ღუმელი 200C-მდე(400F). დანის გამოყენებით პასკებს ზემოდან ორი ერთმანეთის მკვეთი ზოლი გაუკეთეთ (X-ის ფორმად). დარჩენილი 1 კვერცხის გული შეურიეთ ნაღებს და წაუსვით პასკებს. საცხობი ფირფიტა შედგით ღუმელის ცენტრში, დაუწიეთ ტემპერატურას 190C-მდე(375F) და აცხვეთ 30 წუთის განმავლობაში. თუ პასკები ძალიან შეყავისფერდებიან ზევიდან, მაშინ ფოლგა უნდა გადააფაროთ. თქვენი პანეტონე გამომცხვარია, თუ ცენტრში ჩარჭობილ ხის ჩხირს ცომი არ ამოყვება ამოღებისას. დადგით ცხაურზე გასაცივებლად.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
რიზოტო იტალიური კერძია – სოკოს რიზოტო კი ამ კერძის ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ვარიაციაა.
რიზოტო იტალიური კერძია – სოკოს რიზოტო კი ამ კერძის ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ვარიაციაა.
ავტორი:
მარტივი საზაფხულო სალათის რეცეპტი, რომლის მომზადებაც არასდროს დაგეზარებათ!
მარტივი საზაფხულო სალათის რეცეპტი, რომლის მომზადებაც არასდროს დაგეზარებათ!
ავტორი:
იტალიური ომლეტის მომზადება ძალიან მარტივი და სახალისოა. მოიმარაგეთ ბოსტნეული და შეუდექით გემრიელი საუზმის მომზადებას :)
იტალიური ომლეტის მომზადება ძალიან მარტივი და სახალისოა. მოიმარაგეთ ბოსტნეული და შეუდექით გემრიელი საუზმის მომზადებას :)
ავტორი: