რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

საზამთროს მურაბა

ყველას უყვარს საზამთროს ხრაშუნა მურაბა. ჩვენ ხრაშუნა საზამთროს მურაბის მომზადების რეცეპტს გაგანდობთ.
ყველას უყვარს საზამთროს ხრაშუნა მურაბა. ჩვენ ხრაშუნა საზამთროს მურაბის მომზადების რეცეპტს გაგანდობთ.

0:50:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. საზამთროს ქერქი
1 12   კგ. შაქარი
3   ჩ/ჭ წყალი
1 12   ჩ/კ სოდა
ვანილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საზამთროს ქერქს (ქერქი უნდა იყოს სქელი) მოვათალოთ მწვანე გარეთა გარსი და დავჭრათ მართკუთხედებად. რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ დაჭრათ სხვა და სხვა ფიგურებადაც/ფორმებადაც. საზამთროს ქერქის თითოეული ნაჭერი დავჩხვლიტოთ ჩანგლით.

2

ჭიქანახევარ ცხელ წყალში გავხსნათ სოდა; ცალკე ქვაბში ჩავასხათ 5 ჭიქა ცივი წყალი, დავასხათ სოდიანი წყალი და ჩავყაროთ საზამთროს დაჭრილი ქერქი. ქვაბს დავახუროთ თავსახური და გავაჩეროთ ოთხი საათის განმავლობაში. ოთხი საათის შემდეგ ქვაბი გადავწუროთ და საზამთრო (ქერქები) დიდხანს ვრეცხოთ გამდინარე წყალში.

3

ქვაბში ან ტაშტში, სადაც შემდეგ მურაბას მოვხარშავთ, ჩავასხათ 3 ჭიქა ადუღებული წყალი, ჩავაყაროთ 700 გრამი შაქარი და მოვადუღოთ სიროფი. სიროფში ჩავყაროთ გამზადებული საზამთრო და ვადუღოთ 15-20 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ გადმოვდგათ ცეცხლიდან და ასე გავაჩეროთ ერთი დღე.

4

მეორე დღეს კვლავ დავდგათ ცეცხლზე, დავაყაროთ დარჩენილი 800 გრამი შაქარი, ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება. ცეცხლიდან გადმოდგმის დროს ჩავაყაროთ ვანილი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გემრიელი ხილისაგან გემრიელი ჯემის გაკეთებაა შესაძლებელი :)
გემრიელი ხილისაგან გემრიელი ჯემის გაკეთებაა შესაძლებელი :)
ავტორი:
ატმის მურაბა შეგიძლიათ მოამზადოთ წყლით ან წყლის დამატების გარეშე. წყლის გარეშე უფრო სქელი მურაბა გამოდის.
ატმის მურაბა შეგიძლიათ მოამზადოთ წყლით ან წყლის დამატების გარეშე. წყლის გარეშე უფრო სქელი მურაბა გამოდის.
ავტორი:
კომშის მურაბა ჩემი საყვარელი მურაბაა და დარწმუნებული ვარ, არა მარტო ჩემი. მოამზადეთ და დატკბით!
კომშის მურაბა ჩემი საყვარელი მურაბაა და დარწმუნებული ვარ, არა მარტო ჩემი. მოამზადეთ და დატკბით!
ავტორი:
მარიეტას მარტივი რეცეპტი ჟოლოს ჯემის მოსამზადებლად.
მარიეტას მარტივი რეცეპტი ჟოლოს ჯემის მოსამზადებლად.
ავტორი: