რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ატმის მურაბა

ატმის მურაბა შეგიძლიათ მოამზადოთ წყლით ან წყლის დამატების გარეშე. წყლის გარეშე უფრო სქელი მურაბა გამოდის.
ატმის მურაბა შეგიძლიათ მოამზადოთ წყლით ან წყლის დამატების გარეშე. წყლის გარეშე უფრო სქელი მურაბა გამოდის.

20:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
5   კგ. ატამი
4   კგ. შაქარი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ატამი გარეცხეთ და დაჭერით. შეგიძლიათ გათალოთ ან კანიანად დაჭრათ.

2

დაჭრილი ატამი და შაქარი დიდ თასში ფენა-ფენა გადაიტანეთ.

3

დააფარეთ და დატოვეთ 12 საათით, ან მთელი ღამით. შაქრის უმეტესობა ატმის წვენში გადნება.

4

ატამი და შაქარი წვენთან ერთად ღრმა ქვაბში გადაიტანეთ და კარგად ამოურიეთ.

5

საშუალო ტემპერატურაზე დაუფარებლად აადუღეთ. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 30 წუთით, დროდადრო მოურიეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ 5-6 საათით. 5-6 საათის შემდეგ შემოდგით ისევ საშუალო ტემპერატურაზე. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 3 საათით, დროდადრო მოურიეთ. ფრთხილად იყავით რომ არ ჩაიხარშოს და არ ჩაიშალოს.

6

წინასწარ ძალიან ცხელ წყალში გარეცხეთ ქილები და ბოლომდე გააშრეთ. მურაბა ქილებში ჩაასხით. შეინახეთ მაცივარში ან მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
უგემრიელესი, არომატული კომშის ჯემი, რომელიც აუცილებლად უნდა სცადოთ :)
უგემრიელესი, არომატული კომშის ჯემი, რომელიც აუცილებლად უნდა სცადოთ :)
ავტორი:
უგემრიელესი ლეღვის მურაბის რეცეპტი თქვენთვის და თქვენი ოჯახის ყველა წევრისათვის.
უგემრიელესი ლეღვის მურაბის რეცეპტი თქვენთვის და თქვენი ოჯახის ყველა წევრისათვის.
ავტორი:
მოიმარაგეთ გემრიელი ჯემი გრძელი ზამთრისათვის :)
მოიმარაგეთ გემრიელი ჯემი გრძელი ზამთრისათვის :)
ავტორი:
შავი ქლიავის ჯემი განსაკუთრებით გემრიელია და განსაკუთრებით მიყვარს :)
შავი ქლიავის ჯემი განსაკუთრებით გემრიელია და განსაკუთრებით მიყვარს :)
ავტორი: