რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კომშის მურაბა

კომშის მურაბა ჩემი საყვარელი მურაბაა და დარწმუნებული ვარ, არა მარტო ჩემი. მოამზადეთ და დატკბით!
კომშის მურაბა ჩემი საყვარელი მურაბაა და დარწმუნებული ვარ, არა მარტო ჩემი. მოამზადეთ და დატკბით!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. კომში
1   კგ. შაქარი
1   ჭიქა წყალი
ცოტაოდენი ლიმონის მჟავა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

თუ კომშს ბუსუსები აქვს, გაწმინდეთ. გაჭერით ოთხად და მოაშორეთ თესლი (არ გათალოთ). გამოიყენეთ ზიგზაგისებური საჭრელი, თითოეული მეოთხედი დაჭერით 0.5 სმ. სისქის განივ ნაჭრებად. თუ არ გაქვთ ასეთი საჭრელი, გამოიყენეთ ჩვეულებრივი დანა. აწონეთ შაქარი და დარწმუნდით, რომ კომშის წონის ტოლია (პროპორცია 1:1).

2

მოათავსეთ კომში სქელძირიან ქვაბში, არ უნდა იყოს ძალიან ღრმა. კომშზე თანაბრად გაანაწილეთ შაქარი და ჩაასხით წყალი. დაუფარებლად ადუღეთ საშუალო ტემპერატურაზე, დროდადრო ურიეთ ხის კოვზით, მანამ, სანამ კომში არ მიიღებს ოქროსფერს და სიროფი არ შესქელდება (დაჭირდება დაახლოებით 50 წუთიდან ერთ საათამდე). გააცივეთ. თუ იყენებთ ლიმონის მჟავას, გამორთვამდე 5 წუთით ადრე შეურიეთ მურაბას.

3

კოვზით გადაიტანეთ გაგრილებული მურაბა ქილაში და მოხუფეთ. შეინახეთ გრილ და მშრალ ადგილას.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სურნელოვანი ვარდისაგან გემრიელი მურაბაც იხარშება :)
სურნელოვანი ვარდისაგან გემრიელი მურაბაც იხარშება :)
ავტორი:
ატმის მურაბა შეგიძლიათ მოამზადოთ წყლით ან წყლის დამატების გარეშე. წყლის გარეშე უფრო სქელი მურაბა გამოდის.
ატმის მურაბა შეგიძლიათ მოამზადოთ წყლით ან წყლის დამატების გარეშე. წყლის გარეშე უფრო სქელი მურაბა გამოდის.
ავტორი:
ალუბლის მურაბა ივნისში კეთდება – მწიფე ალუბლისა და შაქრისაგან. ინახება დიდხანს და გემრიელად :)
ალუბლის მურაბა ივნისში კეთდება – მწიფე ალუბლისა და შაქრისაგან. ინახება დიდხანს და გემრიელად :)
ავტორი:
მარიეტას მარტივი რეცეპტი ჟოლოს ჯემის მოსამზადებლად.
მარიეტას მარტივი რეცეპტი ჟოლოს ჯემის მოსამზადებლად.
ავტორი: