რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სახლში გამომცხვარი პური

სახლში გამომცხვარ ფუმფულა პურს არაფერი სჯობს. მოამზადეთ ამ რეცეპტის მიხედვით მარტივად და გემრიელად :)
სახლში გამომცხვარ ფუმფულა პურს არაფერი სჯობს. მოამზადეთ ამ რეცეპტის მიხედვით მარტივად და გემრიელად :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
7   გრამი მშრალი აქტიური საფუარი
2 14   ჭიქა თბილი წყალი (45 C)
3   ს/კ შაქარი
1   ს/კ მარილი
2   ს/კ კანოლას ზეთი
6 12   ჭიქა ფქვილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საფუარი დიდ თასში თბილ წყალში გახსენით. დაუმატეთ შაქარი, მარილი, ზეთი და 3 ჭიქა ფქვილი. ზილეთ გლუვი მასის მიღებამდე. დარჩენილი ფქვილი ნახევარ–ნახევარი ჭიქით თანდათანობით შეაზილეთ ისე, რომ რბილი ცომი მიიღოთ.

2

გადმოიტანეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და ზილეთ 8–10 წუთით, სანამ ცომი გლუვი და ელასტიკური არ გახდება. შემდეგ გადაიტანეთ ცხიმმოსმულ თასში და ცომი გადააბრუნეთ ისე, რომ ცხიმი ზედაპირეზეც გადავიდეს. დააფარეთ და ასაფუებლად თბილ ადგილას დადგით. დააცადეთ, ზომაში გაორმაგდეს, დაახლოებით 1–1.5 საათით.

3

შემდეგ ჩაზილეთ ცომი. გადმოიტანეთ მსუბუქად ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და ორად გაყავით. მიეცით მრგვალი ფორმა და ორ ცხიმმოსმულ 22X12 სმ ზომის პურის საცხობ ფორმაში მოათავსეთ. დააფარეთ და დაელოდეთ, რომ ზომაში გაორმაგდეს, დაახლოებით 30–45 წუთით.

4

აცხვეთ 190 C-ზე 30–35 წუთით, სანამ თავზე გადაიბრაწება. ფორმიდან რკინის ცხაურზე გადმოიტანეთ და გააცივეთ. თითოეული პური შეგიძლიათ დაჭრად 16 ნაჭრად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ჯანსაღი და ნოყიერი საუზმე
ჯანსაღი და ნოყიერი საუზმე
ავტორი:
იტალიური სურნელოვანი პური
იტალიური სურნელოვანი პური
ავტორი:
პური ახალი არომატებით
პური ახალი არომატებით
ავტორი: