რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

საქონლის ხორცის რულეტი სოკოთი

თუ საქონლის ხორცის მოყვარული ხართ, შრომა ნამდვილად ღირს იმ შედეგად, რაც წინ გელით!
თუ საქონლის ხორცის მოყვარული ხართ, შრომა ნამდვილად ღირს იმ შედეგად, რაც წინ გელით!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ძროხის ხორცი
2   ცალი სტაფილო
30   მლ/ლ მდნარი კარაქი
4   თავი ხახვი
შავი პილპილი
მარილი
50   გრამი თეთრი სოკო
ნიახურის ღერო
15   გრამი არაჟანი
1   ცალი ლიმონი
720   მლ/ლ წყალი
50   გრამი საქონლის მოხარშულ-შებოლილი მკერდი
15   გრამი კარაქი
10   ცალი საფანელი
1   ცალი კვერცხი
ოხრახუში
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით ხორცი მართკუთხედის ფორმაზე და დაბეგვეთ, გამოიყენეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.

2

გამხმარი სოკო დაალბეთ ცივ წყალში 2 საათით. შემდეგ ამავე წყალში მოხარშეთ და გადმოიღეთ თუშფალანგზე. ნახარში შეინახეთ. დაჭერით 2 თავი ხახვი რგოლებად და ასრისეთ ზეთში. ხორცი და სოკო ერთად გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში. შემდეგ აურიეთ ხახვი, დაამატეთ კვერცხი, ორცხობილა, დაჭრილი მწვანილი, მარილი და პილპილი გემოვნებით.

3

დაბეგვილ ხორცზე გადმოიტანეთ ხორცისა და სოკოს შეზავებული მასა, გადაახვიეთ რულეტად, შეკარით ძაფით და შეწვით ზეთში დაბრაწვამდე. სტაფილო გრძელ, ვიწრო ზოლებად დაჭერით, ასევე, დაჭერით ნიახურის ფესვის მეოთხედი და ხახვი – რგოლებად. ეს ყველაფერი მოათავსეთ საცხობ ლანგარზე და ზემოდან დადეთ რულეტი. მოასხით ლიმონის წვენი, 1 ჭიქა სოკოს ნახარში და შედგით ღუმელში მომზადებამდე.

4

რულეტს მოაცალეთ ძაფები და დაჭერით რგოლებად. ბოსტნეული სოკოს წვენით გახეხეთ საცერში, დაამატეთ არაჟანი, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ დუღილამდე. მიღებული სოუსი მოასხით დაჭრილ რულეტს. გარნირად კი, გამოიყენეთ ბოსტნეულის კონსერვი. გემრიელი კერძი მზადაა!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
იხილეთ მარიეტას რეცეპტი ხორცის კატლეტის მოსამზადებლად.
იხილეთ მარიეტას რეცეპტი ხორცის კატლეტის მოსამზადებლად.
ავტორი:
ჩვენს ოჯახში ამ კერძს დიდებიც და პატარებიც ,,კოკოშკას” ეძახიან, თუმცა შეგვიძლია შემწვარი გუფთებიც ვუწოდოთ :)
ჩვენს ოჯახში ამ კერძს დიდებიც და პატარებიც ,,კოკოშკას” ეძახიან, თუმცა შეგვიძლია შემწვარი გუფთებიც ვუწოდოთ :)
ავტორი:
საბაზისო ინგრედიენტები, სწრაფი მომზადების წესი და დიდებული გემო – ეს კერძი ნამდვილად კლასიკაა!
საბაზისო ინგრედიენტები, სწრაფი მომზადების წესი და დიდებული გემო – ეს კერძი ნამდვილად კლასიკაა!
ავტორი:
ბულგოგი ერთ-ერთი პოპულარული კორეული კერძია, რომელიც უმეტესად საქონლის ხორცისგან გრილზე მზადდება.
ბულგოგი ერთ-ერთი პოპულარული კორეული კერძია, რომელიც უმეტესად საქონლის ხორცისგან გრილზე მზადდება.
ავტორი: