რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ნამცხვარი ირლანდიურად

ეს ნამცხვარი იდეალურად ეხამება როგორც ჩაის, ისე ყავას და საუკეთესო ვარიანტია თქვენი ოჯახური თუ მეგობრული სუფრის დასატკბობად.
ეს ნამცხვარი იდეალურად ეხამება როგორც ჩაის, ისე ყავას და საუკეთესო ვარიანტია თქვენი ოჯახური თუ მეგობრული სუფრის დასატკბობად.

0:00:00
10 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
115   გრამი დარბილებული ქარაქი/მარგარინი
1   ჭიქა შაქარი
2   ცალი კვერცხი
1 12   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1 34   ჭიქა ჭიქა ფქვილი
2   ჩ/კ გამაფხვიერებელი(საცხობი ფხვნილი)
12   ჩ/კ მარილი
12   ჭიქა რძე
14   ჭიქა შაქრის პუდრა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175°-მდე(350F); ტაფას ან მრგვალ ყალიბს(22-23სმ⌀) მოაცხეთ ცხიმი და მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი.

2

საშუალო ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ კარაქი და შაქარი ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. შემდეგ სათითაოდ ჩაუმატეთ ორი კვერცხი და ბოლოს ვანილი. ერთმანეთს ჯერ ცალკე შეურიეთ ფქვილი, მარილი, გამაფხვიერებელი და შემდეგ ეს მშრალი ნარევი რძესთან მონაცვლეობით ჩაუმატეთ(ფქვილი-რძე-ფქვილი-რძე) კრემისებურ მასას. თუ ცომი მყარი გამოგივათ ნაცვლად თხევადისა, მაშინ ერთი-ორი სუფრის კოვზი რძე დაუმატეთ.

3

მიღებული ცომი გადაიტანეთ ყალიბში და აცხვეთ 30-35 წუთი. გამოცხობის შემდეგ ყალიბითვე/ტაფითვე დადგით ცხაურზე გასაცივებლად. ამოაპირქვავეთ თეფშზე გადმოსაღებად და მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გაგაცნობთ თურქული ეროვნული საუზმის მენემენის მარტივ და ორიგინალურ რეცეპტს.
გაგაცნობთ თურქული ეროვნული საუზმის მენემენის მარტივ და ორიგინალურ რეცეპტს.
ავტორი:
გთავაზობთ თურქული ხალვის მომზადების წესს.
გთავაზობთ თურქული ხალვის მომზადების წესს.
ავტორი:
ჩრდილო აფრიკული სწრაფი, მარტივი და გემრიელი კერძი. ჩვენებური ჩიჟი–ბიჟის აფრიკული ვარიანტი :)
ჩრდილო აფრიკული სწრაფი, მარტივი და გემრიელი კერძი. ჩვენებური ჩიჟი–ბიჟის აფრიკული ვარიანტი :)
ავტორი:
მისტიკური ბაბა განუში შუა აღმოსავლეთიდან და მისი მომზადების მარტივი რეცეპტი.
მისტიკური ბაბა განუში შუა აღმოსავლეთიდან და მისი მომზადების მარტივი რეცეპტი.
ავტორი: