რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მაყვლის კობლერი

მარტივი რეცეპტი მაყვლის კობლერის მოსამზადებლად. გაფრთხილებთ, იწვევს: აღფრთოვანებას და სტუმრებს :)
მარტივი რეცეპტი მაყვლის კობლერის მოსამზადებლად. გაფრთხილებთ, იწვევს: აღფრთოვანებას და სტუმრებს :)

0:00:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა ფქვილი
1 12   ჭიქა შაქარი
1   ჩ/კ საცხობი ფხვნილი/გამაფხვიერებელი
12   ჩ/კ მარილი
85   გრამი ცივი კარაქი
14   ჭიქა მდუღარე წყალი
2   ს/კ სიმინდის ფქვილი
14   ჭიქა ცივი წყალი
1   ს/კ ლიმონის წვენი
4   ჭიქა გარეცხილი მაყვალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გარეცხეთ მაყვალი და გაამშრალეთ. გააცხელეთ ღუმელი 200 C გრადუსზე. დაფარეთ საცხობი ლანგარი ალუმინის ფოლგით.

2

დიდი ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, 1/2 ჭიქა შაქარი, გამაფხვიერებელი და მარილი. ჩააჭყლიტეთ კარაქი, დანამცეცებული მასის მისაღებად. შეურიეთ 1/4 ჭიქა მდუღარე წყალი, სანამ ცომის მასა არ გაიჟღინთება.

3

მეორე თასში ჩაასხით ცივი წყალი და შეურიეთ სიმინდის ფქვილი, სანამ ბოლომდე არ გაიხსნება. შემდეგ კარგად შეურიეთ დარჩენილი 1 ჭიქა შაქარიც, ლიმონის წვენი და გარეცხილი მაყვალი. მიღებული მასა გადაიტანეთ საცხობ ტაფაზე და ხშირი მორევით მიიყვანეთ დუღილამდე(საშუალოზე მაღალ ცეცხლზე).

4

ცომი კოვზ-კოვზ თანაბრად მოათავსეთ ტაფაში მდუღარე მაყვლიანი მასის ზედაპირზე და გადადგით ჭურჭელი ფოლგიან საცხობ ლანგარზე. შედგით ღუმელში და აცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ცომი არ შეყავისფერდება.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
იტალიური ორცხობილები ღვინით
საქონლის ხორცის კასეროლე
ქათამი ისპანახითა და ფეტათი
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
სულ რამდენიმე წუთი და საოცრად გემრიელი უმარტივესი ქოქოსის ნამცხვარი უკვე მზადაა :)
სულ რამდენიმე წუთი და საოცრად გემრიელი უმარტივესი ქოქოსის ნამცხვარი უკვე მზადაა :)
ავტორი:
საუკეთესო ბანანის ნამცხვარი რაც კი ოდესმე გაგისინჯავთ :)
საუკეთესო ბანანის ნამცხვარი რაც კი ოდესმე გაგისინჯავთ :)
ავტორი:
დღეს ისეთი ნამცხვრის რეცეპტს გაგიმხელთ, რომლსაც ბევრი თქვენგანი ზეპირადაც დაიმახსოვრებს მომავალში.
დღეს ისეთი ნამცხვრის რეცეპტს გაგიმხელთ, რომლსაც ბევრი თქვენგანი ზეპირადაც დაიმახსოვრებს მომავალში.
ავტორი:
ნამცხვარი ნაპოლეონი ალბათ ყველას უყვარს. მოამზადეთ და დაატკბეთ სადღესასწაულო სუფრა ამ ნამცხვრით.
ნამცხვარი ნაპოლეონი ალბათ ყველას უყვარს. მოამზადეთ და დაატკბეთ სადღესასწაულო სუფრა ამ ნამცხვრით.
ავტორი: