რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ლიმონის მუსი

ეს მუსი არაჩვეულებრივი მაგალითია იმისა, თუ მოკლე დროში, სულ რამდენიმე ინგრედიენტით შეგიძლიათ მშვენიერი მუსის მომზადება.
ეს მუსი არაჩვეულებრივი მაგალითია იმისა, თუ მოკლე დროში, სულ რამდენიმე ინგრედიენტით შეგიძლიათ მშვენიერი მუსის მომზადება.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ცალი ლიმონი
40   გრამი ჟელატინი
საჭიროებისამებრ წყალი
ჭიქა შაქარი
გასაფორმებლად პიტნა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცალეთ ლიმონს კანი, რბილობი კი გაწურეთ. ქერქის ნაწილს დაასხით წყალი, დანარჩენი შეინახეთ გასაფორმებლად.

2

დადგით წყალი და ლიმონის ქერქი ცეცხლზე და ადუღეთ 5-6 წუთი. შემდეგ გადაუწურეთ წყალი, დაამატეთ 1.5 ჭიქა შაქარი და ლიმონის წვენი. ჟელატინს დაასხით 3 ჭიქა ცივი წყალი, დატოვეთ გაჭღენთვამდე და შემდეგ გაწურეთ ბადეში. მიღებული მასა მოათავსეთ ლიმონის ნახარშში.

3

გააცივეთ ნაზავი 40°- მდე, ათქვიფეთ შესქელებამდე და მოათავსეთ ფორმებში. ფორმის მიღების შემდეგ ამოიღეთ, გააფორმეთ პიტნითა და ლიმონის ქერქით.

4

ისღა დაგრჩენიათ, მოაპკუროთ ლიმონიანი წყალი და უგემრიელესი მუსიც მზადაა!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი და უგემრიელესი შოკოლადის მუსის რეცეპტი – შოკოლადის მოყვარულებს :)
მარტივი და უგემრიელესი შოკოლადის მუსის რეცეპტი – შოკოლადის მოყვარულებს :)
ავტორი:
უმშვენიერი და უგემრიელესი დესერტი :)
უმშვენიერი და უგემრიელესი დესერტი :)
ავტორი:
უგემრიელესი მარწყვის მუსის მომზადების წესი.
უგემრიელესი მარწყვის მუსის მომზადების წესი.
ავტორი: