რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმისა და ჩორიზოს პაელია

ამ რეცეპტის დახმარებით სახლშიც შეძლებთ მოამზადოთ უგემრიელესი ტრადიციული ესპანური კერძი პაელია.
ამ რეცეპტის დახმარებით სახლშიც შეძლებთ მოამზადოთ უგემრიელესი ტრადიციული ესპანური კერძი პაელია.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   კბილი ნიორი
1   თავი ხახვი
1   ცალი სტაფილო
15   გრამი ახალი ოხრახუში
70   გრამი ძეხვი ჩორიზო
2   ცალი ქათმის ბარკალი
ზეითუნის ზეთი
1   ჩ/კ შებოლილი პაპრიკა
1   ცალი წითელი წიწაკა
1   ს/კ პამიდვრის პიურე
1   ცალი ქათმის ბულიონის კუბიკი
300   გრამი ბრინჯი
100   გრამი გაყინული მუხუდო
200   გრამი მოხარშული კრევეტები
1   ცალი ლიმონი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაფცქვენით და წვრილად დაჭერით ნიორი, ხახვი, ასე დაჭერით სტაფილოც. წვრილად დაჭერით ოხრახუშის ღეროები. დაჭერით ჩორიზო და კანგაცლილი და უძვლო, უმაღლესი ხარისხის ქათმის ბარკლები.

2

დაასხით ზეთი დიდ, ფართო და ღრმა ტაფაზე და დადგით დაბალ ტემპერატურაზე. დაუმატეთ ნიორი, ხახვი, სტაფილო, ოხრახუშის ღეროები, ჩორიზო, ქათამი, პაპრიკა და თუშეთ 5 წუთით, ურიეთ მუდმივად.

3

გააცალეთ თესლი წიწაკას, დაჭერით და დაამატეთ ტაფაზე. თუშეთ კიდევ 5 წუთით.

4

შეურიეთ პამიდვრის პიურე და მოაფშვენით ბულიონის კუბიკი, შემდეგ შეურიეთ ბრინჯი და ურიეთ ორიოდე წუთით, ამრიგად ის დაიწყებს სასიამოვნო გემოთი გაჯერებას.

5

ჩაასხით 750 მლ. მდუღარე წყალი და დაუმატეთ ცოტაოდენი მარილი და პილპილი. დააფარეთ და აადუღეთ, შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 15 წუთით. გამუდმებით ურიეთ. საჭიროებისამებრ დაუმატეთ წყალი.

6

შეურიეთ მუხუდო და კრევეტები, ისევ დააფარეთ და ადუღეთ კიდევ 5 წუთით. შეაზავეთ თქვენი გემოვნებით, შემდეგ დაჭერით ფართოფოთლებიანი ოხრახუში და მოაყარეთ ზემოდან პაელიას. გემრიელად მიირთვით ლიმონის ნაჭრებთან ერთად!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი და მრავალფეროვანი ესპანური ომლეტი კარტოფილითა და ჩორიზოთი მთელი ოჯახისათვის.
მარტივი და მრავალფეროვანი ესპანური ომლეტი კარტოფილითა და ჩორიზოთი მთელი ოჯახისათვის.
ავტორი:
მსუბუქი და კარგად შეზავებული სადილი თუ ლანჩი, რომლის მომზადებასაც მარტივად შეძლებთ.
მსუბუქი და კარგად შეზავებული სადილი თუ ლანჩი, რომლის მომზადებასაც მარტივად შეძლებთ.
ავტორი:
რბილი და ჰაეროვანი ესპანური ფლანის მარტივი რეცეპტი.
რბილი და ჰაეროვანი ესპანური ფლანის მარტივი რეცეპტი.
ავტორი: