რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ესპანური ფლანი

რბილი და ჰაეროვანი ესპანური ფლანის მარტივი რეცეპტი.
რბილი და ჰაეროვანი ესპანური ფლანის მარტივი რეცეპტი.

1:20:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა თეთრი შაქარი
3   ცალი კვერცხი
1   ქილა ტკბილი შესქელებული რძე
1   ქილა უშაქრო შესქელებული რძე
1   ს/კ ვანილის ექსტრაქტი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 175 C-ზე.

2

დაბალ ტემპერატურაზე საშუალო თასში გაადნეთ შაქარი, ურიეთ ოქროსფერი სიროფის მიღებამდე. მიღებული ცხელი სიროფი ფრთხილად დაასხით 22 სმ ზომის მრგვალ მინის საცხობ ლანგარზე. სიროფი ძირზე და კიდეებზე თანაბრად გადაანაწილეთ. გადადგით.

3

დიდ თასში ათქვიფეთ კვერცხი. შეურიეთ უშაქრო შესქელებული რძე (340 გრ), ტკბილი შესქელებული რძე (400 გრ) , ვანილი და თქვიფეთ გლუვი მასის მიღებამდე. მიღებული მასა სიროფიან საცხობ ლანგარზე დაასხით და დააფარეთ ალუმინის ფოლგა.

4

აცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 60 წუთით. შემდეგ ბოლომდე გააცივეთ.

5

როცა ბოლომდე გაცივდება ლანგრას ზემოდან დიდი თეფში დააფარეთ და ამოაბრუნეთ. საცხობი ლანგარი ფრთხილად მოაშორეთ ფლანს. დაჭერით და მიირთვით ცივი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ამ რეცეპტის დახმარებით სახლშიც შეძლებთ მოამზადოთ უგემრიელესი ტრადიციული ესპანური კერძი პაელია.
ამ რეცეპტის დახმარებით სახლშიც შეძლებთ მოამზადოთ უგემრიელესი ტრადიციული ესპანური კერძი პაელია.
ავტორი:
მსუბუქი და კარგად შეზავებული სადილი თუ ლანჩი, რომლის მომზადებასაც მარტივად შეძლებთ.
მსუბუქი და კარგად შეზავებული სადილი თუ ლანჩი, რომლის მომზადებასაც მარტივად შეძლებთ.
ავტორი:
მარტივი და მრავალფეროვანი ესპანური ომლეტი კარტოფილითა და ჩორიზოთი მთელი ოჯახისათვის.
მარტივი და მრავალფეროვანი ესპანური ომლეტი კარტოფილითა და ჩორიზოთი მთელი ოჯახისათვის.
ავტორი: