რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმის მკერდი სოკოთი

ეს მარტივი რეცეპტი ზედმეტი ინგრედიენტის გარეშე სრულყოფილი ქათმის კერძის მომზადებაში დაგეხმარებათ.
ეს მარტივი რეცეპტი ზედმეტი ინგრედიენტის გარეშე სრულყოფილი ქათმის კერძის მომზადებაში დაგეხმარებათ.

0:00:00
2 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი ქათმის მკერდი
2   ს/კ ზეითუნის ზეთი
225   გრამი სოკო
მწიკვი მარილი
12   ჭიქა წყალი
15   გრამი კარაქი
მარილი და დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 200C გრადუსზე.

2

უძვლო და კანიან ქათმის მკერდს მოაყარეთ მარილი და წიწაკა(ორივე მხარეს).

3

დადგით ტაფა საშუალოზე მაღალ ცეცხლზე და გააცხელეთ ზეთი. მოათავსეთ ქათმის მკერდი ტაფაზე კანიანი ზედაპირით და შეწვით 5 წუთით(ნუ გადააბრუნებთ ამ დროის განმავლობაში), სანამ კანი ყავისფერი არ გახდება.

4

აუწიეთ ცეცხლს და განაგრძეთ ქათმის შეწვა მეორე მხრიდან. თან ჩაუმატეთ 6-7მმ სისქის ნაჭრებად დაჭრილი სოკო და მოაყარეთ 1 მწიკვი მარილი*. მუდმივად ურიეთ სოკოს დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.

5

ამ დროის გასვლის შემდეგ შედგით ტაფა გახურებულ ღუმელში და დატოვეთ, სანამ ქათმის მკერდი კარგად არ შეიწვება. ამას დაჭირდება დაახლოებით 15-20 წუთი, მისი ზომიდან გამომდინარე. გადმოალაგეთ მკერდები თეფშზე და მსუბუქად დააფარეთ ალუმინის ფოლგა, რათა არ გაცივდეს.

6

დადგით ტაფაში დარჩენილი სოკო საშუალოზე მაღალ ცეცხლზე და განაგრძეთ მისი შეწვა. თან მუდმივად ურიეთ 5 წუთის განმავლობაში, სანამ ტაფაზე სოკოს ნამწვავები არ დარჩება. ამ დროს გასვლის შემდეგ მოასხით წყალი და განაგრძეთ ხის კოვზით მორევა. გადმოდგით ტაფა ცეცხლიდან დაახლოებით 2 წუთში, როცა წყლის მოცულობა განახევრდება.

7

მალევე ჩაუმატეთ შემწვარი ქათმის წვენი, თუ ამ დროის განმავლობაში რამე მოგროვდა. ჩაუმატეთ კარაქი და ურიეთ, სანამ სრულად არ გადნება. მოაყარეთ მარილი და წიწაკა.

8

შემწვარი სოკო თავისი სოუსით მოასხით შემწვარ ქათამს, სურვილისამებრ შეკაზმეთ მწვანილით და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გემრიელი, კარამელიანი ქათმის ბარკლები, რომელიც განსაკუთრებით უყვართ ბავშვებს.
გემრიელი, კარამელიანი ქათმის ბარკლები, რომელიც განსაკუთრებით უყვართ ბავშვებს.
ავტორი:
შემწვარი ქათამი მწვანილების სოუსით კიდევ უფრო გემრიელია.
შემწვარი ქათამი მწვანილების სოუსით კიდევ უფრო გემრიელია.
ავტორი:
წვნიანი და არომატული მაჭკატები. თუ ქათმისაგან მარტივი კერძების მომზადება გიყვართ, მაშინ ეს რეცეპტი თქვენთვისაა.
წვნიანი და არომატული მაჭკატები. თუ ქათმისაგან მარტივი კერძების მომზადება გიყვართ, მაშინ ეს რეცეპტი თქვენთვისაა.
ავტორი:
იხელმძღვანელეთ მარიეტას რეცეპტით და თქვენ უგემრიელესი ქათმის კალცონე გამოგივათ!
იხელმძღვანელეთ მარიეტას რეცეპტით და თქვენ უგემრიელესი ქათმის კალცონე გამოგივათ!
ავტორი: