რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გემრიელი სადილი მთელი ოჯახისათვის

ჩვენს ოჯახში ამ კერძს დიდებიც და პატარებიც ,,კოკოშკას” ეძახიან, თუმცა შეგვიძლია შემწვარი გუფთებიც ვუწოდოთ :)
ჩვენს ოჯახში ამ კერძს დიდებიც და პატარებიც ,,კოკოშკას” ეძახიან, თუმცა შეგვიძლია შემწვარი გუფთებიც ვუწოდოთ :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

 ვინაიდან ეს სადილი უდიდესი სიყვარულით და მოწონებით სარგებლობს, მისი გაკეთება ხშირად გვიწევს. ჩვეულებრივი გუფთისაგან ძალიან განსხვავდება არომატითაც და გემოთიც, ასე რომ გირჩევთ თქვენც სცადოთ.. არავინ დარჩება გულგრილი ამ უგემრიელესი სადილის მიმართ! ^_^

რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ფარში (შერეული)
1   ცალი კვერცხი
ბრინჯი
ნიორი
ოხრახუში, ქინძი, ნიახური
ხმელი ქონდარი
ქიძის სუნელი და უცხო სუნელი
აჯიკა
პილპილი, მარილი
წიწაკა, შაქარი
ტომატ-პასტა
ხახვი
დაფნის ფოთოლი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

შერეულ ფარშს დავამატოთ პილპილი, მარილი, ხმელი ქონდარი, ნახევარი(პატარა) ყავის ჭიქა ბრინჯი; ასევე დავამატოთ 4 დიდი თავი გატარებული ხახვი, გატარებული ნახევარი კონა ქინძი, ნახევარი კონა ოხრახუში, 3-4 ღერი ნიახური, ცოტა უცხო სუნელი, ცოტა ქინძის სუნელი და 1 ცალი კვერცხი. კარგად ავზილოთ ხელით, შემდეგ კი გავაკეთოთ პატარ-პატარა გუნდები და კარგად შევწვათ ზეთიან ტაფაზე. დაახლოებით 70 გუნდა მაინც გამოდის.

2

ცალკე ტაფაზე მოვშუშოთ 1 თავი ხახვი და დავამატოთ 2 ს.კ. ტომატ-პასტა. ჩავაჭყლიტოთ 4 კბილი ნიორი, 1.5 ჩ.კ. ქინძის სუნელი, 1.5 ჩ.კ. უცხო სუნელი, ნახევარი ჩ.კ. მარილი, ნახევარი ჩ.კ. შაქარი და ცოტა აჯიკა (უმჯობესია მშრალი).

3

ქვაბში ჩავასხათ წყალი და წამოვადუღოთ. როდესაც წყალი წამოდუღდება, შიგნით ჩავუშვათ სუნელებიანი მასა, 2 დაფნის ფოთოლი, 1 ს.კ. ბრინჯი, შემწვარი გუფთები; ასევე ჩავამატოთ პილპილი და დაფქვილი წითელი წიწაკაც. წვენს გავუსიჯოთ გემო, თუ მარილი აკლია, ჩავამატოთ, შემდეგ კი გავაჩეროთ დაბალ ცეცხლზე. როდესაც ეს ყველაფერი წამოდუღდება, გავაჩეროთ კიდევ ნახევარი საათით და გამორთვისას ვუქნათ დაჭრილი ცოცალი ქინძი.

კომენტარები
1 კომენტარი

ლა-ნა
09/16/2020
ბრინჯი მოუხარშავი უნდა იყოს?
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
იხილეთ მარიეტას რეცეპტი ხორცის კატლეტის მოსამზადებლად.
იხილეთ მარიეტას რეცეპტი ხორცის კატლეტის მოსამზადებლად.
ავტორი:
გამოაცხვეთ ხორციანი ბლინები თავად, ამ რეცეპტით გემრიელი გამოგივათ.
გამოაცხვეთ ხორციანი ბლინები თავად, ამ რეცეპტით გემრიელი გამოგივათ.
ავტორი:
ბულგოგი ერთ-ერთი პოპულარული კორეული კერძია, რომელიც უმეტესად საქონლის ხორცისგან გრილზე მზადდება.
ბულგოგი ერთ-ერთი პოპულარული კორეული კერძია, რომელიც უმეტესად საქონლის ხორცისგან გრილზე მზადდება.
ავტორი:
თუ საქონლის ხორცის მოყვარული ხართ, შრომა ნამდვილად ღირს იმ შედეგად, რაც წინ გელით!
თუ საქონლის ხორცის მოყვარული ხართ, შრომა ნამდვილად ღირს იმ შედეგად, რაც წინ გელით!
ავტორი: