რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბლომანჟე

ბლომანჟეს საბაზისო რეცეპტი – გემრიელი დესერტის მოსამზადებლად.
ბლომანჟეს საბაზისო რეცეპტი – გემრიელი დესერტის მოსამზადებლად.

3:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

რჩევა: თეთრი ფერის შესანარჩუნებლად გამოიყენეთ ვანილის ესენცია და არა ვანილის ექსტრაქტი. 

რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა მოუხდელი რძე
1   ჩ/კ ვანილის ესენცია
4   ს/კ შაქარი
3   ს/კ სიმინდის ფქვილი
მწიკვი მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

¼ ჭიქა რძე გადაინახეთ, დარჩენილი რძე ქვაბში ჩაასხით და საშუალო ტემპერატურაზე დადგით.

2

დაუმატეთ შაქარი, მარილი (სურვილისამებრ) და ვანილი. ურიეთ მუდვიმად. როცა დუღილს დაიწყებს გაზქურას დაუწიეთ. საშუალო თასში დარჩენილი რძე და სიმინდის ფქვილი ერთად ათქვიფეთ და დაუმატეთ ქვაბში რძეს.

3

ურიეთ მუდმივად, რძის ნაზავი სწრაფად გასქელდება. როცა გასქელდება ის უკვე მზადაა.

4

ჩაასხით თასში ან რაიმე ფორმებში (ან ჭიქებში) და გააგრილეთ. როცა ოთახის ტემპერატურისა გახდება, რამდენიმე საათით მაცივარში შედგით. შეგიძლიათ, გამყარებამდე დაუმატოთ სხვადასხვა არომატები – გამდნარი შოკოლადი, ხილის კომპოტი ან მორთოთ სასურველი ხილით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
საზაფხულო გამაგრილებელი დესერტის პანა კოტას რეცეპტი ტკბილულის მოყვარულებისთვის.
საზაფხულო გამაგრილებელი დესერტის პანა კოტას რეცეპტი ტკბილულის მოყვარულებისთვის.
ავტორი:
მოამზადეთ ბავშვების საყვარელი სასუსნავი სახლში, ბავშვებთან ერთად და მათთან ერთად იმხიარულეთ!
მოამზადეთ ბავშვების საყვარელი სასუსნავი სახლში, ბავშვებთან ერთად და მათთან ერთად იმხიარულეთ!
ავტორი:
არაჟნის ჟელეს ბანანი გემრიელად ეთავსება. მოახეხეთ შოკოლადიც და ეს უკვე ნეტარებაა!
არაჟნის ჟელეს ბანანი გემრიელად ეთავსება. მოახეხეთ შოკოლადიც და ეს უკვე ნეტარებაა!
ავტორი: