ბლომანჟე
ბლომანჟეს საბაზისო რეცეპტი – გემრიელი დესერტის მოსამზადებლად.
რჩევა: თეთრი ფერის შესანარჩუნებლად გამოიყენეთ ვანილის ესენცია და არა ვანილის ექსტრაქტი.
¼ ჭიქა რძე გადაინახეთ, დარჩენილი რძე ქვაბში ჩაასხით და საშუალო ტემპერატურაზე დადგით.
დაუმატეთ შაქარი, მარილი (სურვილისამებრ) და ვანილი. ურიეთ მუდვიმად. როცა დუღილს დაიწყებს გაზქურას დაუწიეთ. საშუალო თასში დარჩენილი რძე და სიმინდის ფქვილი ერთად ათქვიფეთ და დაუმატეთ ქვაბში რძეს.
ურიეთ მუდმივად, რძის ნაზავი სწრაფად გასქელდება. როცა გასქელდება ის უკვე მზადაა.
ჩაასხით თასში ან რაიმე ფორმებში (ან ჭიქებში) და გააგრილეთ. როცა ოთახის ტემპერატურისა გახდება, რამდენიმე საათით მაცივარში შედგით. შეგიძლიათ, გამყარებამდე დაუმატოთ სხვადასხვა არომატები – გამდნარი შოკოლადი, ხილის კომპოტი ან მორთოთ სასურველი ხილით.