რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ჟელეს კაცუნები

მოამზადეთ ბავშვების საყვარელი სასუსნავი სახლში, ბავშვებთან ერთად და მათთან ერთად იმხიარულეთ!
მოამზადეთ ბავშვების საყვარელი სასუსნავი სახლში, ბავშვებთან ერთად და მათთან ერთად იმხიარულეთ!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
450   გრამი სიმინდის ფქვილი
15   გრამი ჟელატინის ფხვნილი
35   მლ/ლ წყალი
30   გრამი სასურველი ხილის სიროფი
20   გრამი შაქარი
10   გრამი თაფლი
3   გრამი ლიმონმჟავა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

სინზე მოაფრქვიეთ ფქვილი. ჟელატინი გახსენით 25 მილილიტრ წყალში და დაელოდეთ მის შესქელებას დაახლოებით 15 წუთით. შემდეგ წყლის აბაზანის საშუალებით გააცხელეთ მაქსიმუმ 75 გრადუსამდე.

2

ლიმონმჟავა და შაქარი დარჩენილ 10 მილილიტრ წყალში გახსენით. ჟელატინს დაუმატეთ ჯერ თაფლი და შემდეგ წყალში გახსნილი შაქარი და ლიმონმჟავა. მოურიეთ კარგად. მიღებულ ნარევს შეურიეთ ხილის სიროფი და გააჩერეთ მანამ, სანამ ის წმინდა არ გახდება.

3

ფქვილში გააკეთეთ ჩაღრმავებები და ძაბრის გამოყენებით ფრთხილად ამოავსეთ ისინი მიღებული მასით. დაელოდეთ მინიმუმ 3 საათით და მიირთვით გემრიელად.

კომენტარები
1 კომენტარი

meko
08/15/2017
jelatinis tortis recepti dadet ra ferebshi rom ketdeba
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
საზაფხულო გამაგრილებელი დესერტის პანა კოტას რეცეპტი ტკბილულის მოყვარულებისთვის.
საზაფხულო გამაგრილებელი დესერტის პანა კოტას რეცეპტი ტკბილულის მოყვარულებისთვის.
ავტორი:
ბლომანჟეს საბაზისო რეცეპტი – გემრიელი დესერტის მოსამზადებლად.
ბლომანჟეს საბაზისო რეცეპტი – გემრიელი დესერტის მოსამზადებლად.
ავტორი:
არაჟნის ჟელეს ბანანი გემრიელად ეთავსება. მოახეხეთ შოკოლადიც და ეს უკვე ნეტარებაა!
არაჟნის ჟელეს ბანანი გემრიელად ეთავსება. მოახეხეთ შოკოლადიც და ეს უკვე ნეტარებაა!
ავტორი: