რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბანანის ნამცხვარი

საუკეთესო ბანანის ნამცხვარი რაც კი ოდესმე გაგისინჯავთ :)
საუკეთესო ბანანის ნამცხვარი რაც კი ოდესმე გაგისინჯავთ :)

1:15:00
16 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 12   ჭიქა მწიფე დაჭყლეტილი ბანანი
2   ჩ/კ ლიმონის წვენი
3   ჭიქა ფქვილი
1 12   ჩ/კ საცხობი სოდა
14   ჩ/კ მარილი
34   ჭიქა დარბილებული კარაქი
2 18   ჭიქა შაქარი
3   ცალი დიდი კვერცხი
2   ჩ/კ ვანილი
1 12   ჭიქა კეფირი
12   ჭიქა დარბილებული კარაქი
230   გრამი დარბილებული კრემ-ყველი
1   ჩ/კ ვანილი
3 12   ჭიქა შაქარის პუდრა
დაჭრილი ნიგოზი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 135 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 22X33 სმ ზომის საცხობ ლანგარს.

2

პატარა თასში აურიეთ დაჭყლეტილი ბანანი და ლიმონის წვენი.

3

საშუალო თასში აურიეთ ფქვილი, საცხობი სოდა და მარილი.

4

დიდ თასში თქვიფეთ 3/4 ჭიქა კარაქი და 2 1/8 ჭიქა შაქარი ღია და ფაფუკი მასის მიღებამდე.

5

სათითაოდ შეათქვიფეთ კვერცხები და დაუმატეთ 2 ჩ/კ ვანილი.

6

მიღებულ მასას ფქვილის ნაზავი და კეფირი მონაცვლეობით ნელ–ნელა შეათქვიფეთ.

7

შეურიეთ ბანანის ნაზავი.

8

ცომი წინასწარ გამზადებულ ლანგარზე დაასხით და აცხვეთ 1 საათით, ან სანამ ნამცხვრის ცენტრში მოათავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ.

9

გამოიღეთ ღუმელიდან და 45 წუთით პირდაპირ საყინულეში მოათავსეთ. ამ გზით ბისკვიტი უფრო ტენიანი გახდება.

10

კრემის გასაკეთებლად თქვიფეთ ½ ჭიქა დარბილებული კარაქი და კრემ-ყველი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

11

შეათქვიფეთ 1 ჩ/კ ვანილი.

12

დაუმატეთ შაქარის პუდრა და თქვიფეთ დაბალ სიჩქარეზე კარგად შერევამდე, შემდეგ კი მაღალ სიჩქარეზე ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

13

კრემი გაგრილებულ ბისკვიტზე გადაუსვით.

14

მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი და გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
არ გამოტოვოთ საუკეთესო ტირამისუს რეცეპტი. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ოჯახსა და მეგობრებს!
არ გამოტოვოთ საუკეთესო ტირამისუს რეცეპტი. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით ოჯახსა და მეგობრებს!
ავტორი:
მოამზადეთ გემრიელი ნამცხვარი სწრაფად და მარტივად მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტის გამოყენებით :)
მოამზადეთ გემრიელი ნამცხვარი სწრაფად და მარტივად მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტის გამოყენებით :)
ავტორი:
იხილეთ ბაქლავას მარტივი რეცეპტი, მოამზადეთ და მირთვით გემრიელად!
იხილეთ ბაქლავას მარტივი რეცეპტი, მოამზადეთ და მირთვით გემრიელად!
ავტორი:
გერმანული ვაშლის ნამცხვარი უგემრიელესი დესერტია და ის იოლი მოსამზადებელია!
გერმანული ვაშლის ნამცხვარი უგემრიელესი დესერტია და ის იოლი მოსამზადებელია!
ავტორი: